Dansk Oscar-håb: Buddha hjælp os

Aske Bang tog usædvanligt fif i brug for sejr søndag nat

Aske Bang og co. beder - bogstavelig talt - for en Oscar. (Video: Aske Bang)

Holdet bag den Oscar-nominerede, danske kortfilm, 'Silent Nights', har taget de højere magter til hjælp i håb om at få tildelt den prestigefyldte statuette i Hollywood søndag nat.

De medvirkende såvel for- som bag kameraet med den unge instruktør Aske Bang i spidsen er i Los Angeles og knælede i samlet flok og chantede en bøn til Buddha.

Så kan det vel ikke gå galt.

Champagnen sprang den dag, nomineringer var i hus. Privatfoto
Champagnen sprang den dag, nomineringer var i hus. Privatfoto

Se også: Dansk kortfilm er med i Oscar-slutspurt

'Silent Nights' er historien om Inger, der forelsker sig i en illegal immigrant, der bærer på en hemmelighed om sit liv i Ghana.

Historien er skrevet af Aske Bang og hans far  Ib Kastrup, som dog ikke er med i Hollywood grundet alvorlig sygdom.

Parret er i øvrigt også klar til at lave deres første spillefilm, 'Døden Kører Audi', som Ib Kastrup har skrevet manuskript til på baggrund af Kristian Bang Foss' roman med samme titel.

Filmen har fået tilsagn om støtte af foreløbig Zentropa, Nordisk Film Distribution og TV 2.

Fantastisk projekt
Derimod har 'Døden Kører Audi' indtil videre fået afslag af filminstituttet, men det fiorhindrer altså ikke filmen i at blive til noget.

- I en tid, hvor store danske filmtalenter er i udlandet, er det utroligt vigtigt at holde fast i de nye og åbenlyse talenter og give dem mulighed for at udvikle sig. Aske Bang har både talent og potentiale, og 'Døden Kører Audi' er et fantastisk projekt, siger fiktionschef på TV 2, Katrine Vogelsang.

Zentropa har også store forventninger.

Se også: Oscar-instruktør: Vi er helt oppe at køre

To gange om ugen træner min tvillingebror Kim med mig, så jeg får rørt mig. Vi går mellem fem og ti kilometer sammen,  siger Ib Kastrup. Privatfoto. Kendte Dødssyg af kræft: Danske Ib kan ikke få sin Oscar

- Er der en ung instruktør, der kan løfte dansk film både i forhold til publikum og fremme filmkunsten er det Aske. Han er altid nummer et på filmbladet EKKOs publikums-hitlister, når en af hans kortfilm vises - og nu er han repræsentant for Danmark i Los Angeles. Vi håber selvfølgelig stadig meget, at Det Danske Filminstitut har lyst og mulighed for at springe på det gode projekt, siger Zentropa-produceren Jonas Bagger.

TV 2 viser i øvrigt Aske Bangs Oscar-nominerede kortfilm søndag aften kl. 23.15 som optakt til nattens Oscar-show på kanalen.

1 kommentar
Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i flash!
Hent flere