Filminstruktør får kæmpe opgave

Nikolaj Arcel skal instruere Stephen Kings hovedværk, 'Det Sorte Tårn'

Nikolaj Arcel - glad og stolt. (Foto: Benjamin Kürstein)
Nikolaj Arcel - glad og stolt. (Foto: Benjamin Kürstein)

Den danske filminstruktør og manuskriptforfatter Nikolaj Arcel kan næsten ikke få armene ned.

Han er mellem seks-syv navne blevet valgt til at instruere forfatteren Stephen Kings hovedværk, 'Det Sorte Tårn', i en film-version, hvor han også skal gennemskrive manuskriptet til sammen med Anders Thomas Jensen.

Det bekræfter Nikolaj Arcel overfor Berlingske.

Se også: Ny Jussi Adler-instruktør

Jakob Cedergren og Helle Fagralid ses her i en omfavnelse fra Nils Malmros film 'Sorg og glæde', der skal kæmpe om at repræsentere Danmark ved Oscar-festen.(Foto: PR Foto) Filmnyheder - 19. aug. 2014 - kl. 21:05 Tre danske film i Oscar-kapløb

Se også: Tommy Lee Jones vild med Sonja Richter

- Jeg  har netop fået det at vide. Jeg er overvældet. Glad og stolt. Lige nu kan jeg kun  tænke: Okay, så skal vi i gang, siger han til avisen i telefonen fra Los Angeles.

'Det Sorte Tårn' er en otte binds beskrivelse af en parallel-verden, der knyttes sammen med den virkelige verden gennem en rejsende pistolmand ved navn Rokland Deschain, som leder efter universets centrum, det såkaldte Sorte Tårn.

Historien er blevet sammenlignet med Tolkiens 'Lord of the Rings', Sergio Leones western-film og Michael Endes 'Den Uendelige Historie', skriver Berlingske.

Ekstra Bladets flash!-redaktion er på Facebook. Klik HER, tryk 'like' og følg med i de seneste nyheder om kendte, kongelige, musik, tv og film.

7 kommentarer
Vis kommentarer