Har succes-forfatter lige bekræftet vild Harry Potter-teori?

Kan det virkelig passe?  

En fan-teori om Albus Dumbledore, Hogwarts-forstanderen i den populære fortællingen om troldmandsdrengen Harry Potter, er lige blevet omtalt af selve forfatteren. Foto: Polfoto
En fan-teori om Albus Dumbledore, Hogwarts-forstanderen i den populære fortællingen om troldmandsdrengen Harry Potter, er lige blevet omtalt af selve forfatteren. Foto: Polfoto

Den succesfulde forfatter bag hit-bog- og film-rækken om troldmanden Harry Potter, har muligvis lige beriget alle sine fans med endnu en gave fra det magiske univers.

AVARSEL: Hvis du ikke har set eller læst hele Harry Potter-serien, indeholder resten af denne artikel formentlig spoilers. Så skynd dig at klikke væk, hvis du ikke vil vide mere, end du allerede ved.

Nej, der er ikke tale om en ny bog, en ny film eller andet, der ikke allerede er blevet annonceret. Men om en fan-teori, som længe har hersket blandt Harry Potter-fans.

En fan spurgte nemlig for nylig forfatteren på Twitter, hvilken fan-teori der er hendes favorit blandt de mange forskellige teorier, der florerer om det troldmands-verdenen.

Forfatterens svar lyder:

’Dumbledore som døden. Det er en smuk teori, og den passer ind’.

Det kunne altså virke som om, at J. K. Rowling lige stort set har bekræftet teorien om, at Albus Dumbledore faktisk er selveste døden. Eller en form for symbol på døden.

Men lad os lige spole en lille smule tilbage.

Den udbredte teori om Hogwarts’ forstander, Albus Dumbledore, stammer primært fra det magiske børneeventyr, som omtales i bogserien, om tre brødre.

Brødrene når på deres vandring til en flod, de ikke kan komme over, og fremtryller derfor en bro. Dette fremmaner også et hætteklædt væsen – døden – der ikke er tilfreds, fordi han mener, de har ’snydt’ ham.

Foto: Linda Johansen Forbrug - 24. mar. 2018 - kl. 14:03 Har du det her Lego derhjemme? Så kan du score kassen

Døden lader, som om den er imponeret, og giver hver af brødrene en gave for deres opfindsomhed og magt. Én bror beder om en stærk tryllestav, én beder om magten til at kunne vække de døde til live og får en genoplivelsessten. Den tredje vil gerne kunne være usynlig, så han får en usynlighedskappe.

De to førstnævnte brødre bliver dræbt – den første over den stærke tryllestav, den anden begår selvmord som et resultat af stenens fristelser.

Mange mener, at den tredje bror – ham, der ikke dør – er Harry Potter. Den første er ifølge teorien Voldemort, mens den anden er Snape.

Se også: Husker du den unge Snape fra Harry Potter? Så lækker er han i dag

I løbet af de syv bøger i Harry Potter-fortællingen lærer læseren, at Albus Dumbledore i løbet af årene har været i besiddelse af både kappen, stenen og staven – hvilket så gør ham til – ja, døden.

Med til teorien hører desuden, at Dumbledore i den sidste bog møder Harry Potter på Kings Cross-stationen, hvor han tager imod ham som ’en gammel ven’.

36 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i flash!
Hent flere