Hollywood leder efter den nye Lisbeth Salander

Ny thriller tager afsæt i den kontroversielle bog, 'Det, der ikke slår os ihjel'

Rooney Mara, der spillede Lisbeth Salander i den amerikanske filmatisering har afvist at spille med i 'Det, der ikke slår os ihjel'. Foto: PR
Rooney Mara, der spillede Lisbeth Salander i den amerikanske filmatisering har afvist at spille med i 'Det, der ikke slår os ihjel'. Foto: PR

Det er seks år siden, at Hollywoods filmatisering af Stieg Larssons første roman i 'Millennium'-trilogien om hackeren Lisbeth Salander og journalisten Mikael Blomkvist udkom.

Næste efterår er efterfølgeren til 'The Girl With the Dragon Tattoo' ('Mænd, der hader kvinder', red.) klar til at ramme de amerikanske biografer.

Det blev annonceret mandag under bogfestivalen London Book Fair i den engelske hovedstad, skriver USA Today.

Se også: Hollywood vild med Salander-look

Den kommende thriller vil tage afsæt i den kontroversielle fjerde bog, 'Det, der ikke slår os ihjel', som blev påbegyndt af Stieg Larsson, men færdiggjort under meget stor palaver af den svenske journalist David Lagercrantz efter Larssons død i 2004.

Den nye film springer altså - indtil videre - bøgerne 'Pigen, der legede med ilden' og 'Luftkastellet, der blev sprængt' over.

I den svenske filmatisering indtog Noomi Rapace rollen som Lisbeth Salander, mens skuespillerinden Rooney Mara spillede Salander i den amerikanske fortolkning.

Mara blev Oscar-nomineret for rollen, men hun har afvist at genoptage den.

Se også: Salander flopper i USA

Derfor leder den kommende instruktør, Fede Alvarez, netop nu efter den nye Lisbeth Salander. Og alle kan komme i betragtning, lyder det fra ham.

- Vi har et fantastisk manuskript, og nu kommer den sjoveste del: At finde vores Lisbeth, siger han i en erklæring, som blandt andet Vanity Fair bringer.

Den amerikanske titel bliver 'The Girl in the Spider's Web' og får biografpremiere i USA 5. oktober.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i flash!
Seneste i flash!
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Steffan Kærulf Frandsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen