Kæmpe million-flop: Dansk storfilm droppet efter to uger

Efter bare to uger er filmen 'Fantasten' med Dejan Cukic i hovedrollen taget af plakaterne i landets biografer

Filmen 'Fantasten' har ikke klaret sig så godt, som folkene bag havde troet. Se traileren til den her.

Se også: Mikkel Skelskov: - Amalie lyver og jeg har meldt hende til politiet

Se også: Instruktør efter skrotning: Vores julekalender var for venstreorienteret for DR

Det går knap så godt for den nye film 'Fantasten', som havde premiere i starten af november. Allerede efter to uger blev filmen, hvor Dejan Cukic spiller hovedrollen, taget af plakaterne i de 45 biografer, den blev vist i.

Det skete efter et skuffende billetsalg på blot 6.028 i de få uger, hvor filmen kørte i de danske biografer.

Se også: Caroline overvejer: Måske er det slut

Den manglende succes skuffer Maja Dyekjær, der er producer på filmen.

- Det er selvfølgelig enormt skuffende, at vi ikke har solgt flere billetter, end vi har, men det er et vilkår i filmbranchen i dag. Her klarer mainstream-filmene sig bedst, og 'Fantasten' er jo en lidt atypisk film. Til sådan en film bliver der ikke sat mange penge af til lancering, og det har betydet, at publikum har haft sværere ved at opdage filmen, siger hun til Ekstra Bladet og fortsætter:

- Vi har ikke investeret meget i reklamer og tv-spots, og når man ikke er så synlig, så er det hurtigt andre film, der får plads. Derfor har jeg også måttet skuffe flere, der har ringet og spurgt til filmen. For den går ikke længere i København, men kun små steder som Vig og Præstø, tilføjer hun med et grin.

Se også: Tabte millioner kostede Trip Trap-stifters firma livet

Efterlader millionunderskud
Ifølge Maja Dyekjær kan filmens manglende succes mærkes på bundlinjen, da filmen langt fra har indtjent de penge, som er brugt på den.

- Filmen har kostet 6,9 millioner at lave, og af de penge er en million betalt af privatkapital. De penge er ikke tjent hjem, men vi håber, at de kommer ind, når filmen bliver tilgængelig på film og stream, siger hun.

Filmen 'Fantasten' har ikke klaret sig så godt, som folkene bag havde troet. Foto: Nordisk Film
Filmen 'Fantasten' har ikke klaret sig så godt, som folkene bag havde troet. Foto: Nordisk Film
 

Maja Dyekjær lægger da heller ikke skjul på, at billetsalget til 'Fantasten' har været væsentligt dårligere, end de havde håbet på.

- Ved sådan en type film havde vi håbet på 20-30.000 solgte biletter. Potentialet var efter min mening til 100.000 solgte billetter, for det er en væsentlig film, som har fået god respons fra anmeldere og dem, der har set den. Vi havde selvfølgelig derfor håbet, at den nåede ud til flere, siger produceren.

Se også: Leonardo DiCaprio var andetvalg til ’Titanic’: Her er førstevalget

Så du mener ikke, at den manglende succes har noget at gøre med, at filmen simpelthen ikke er god nok?

- Det har jo noget med filmen at gøre, fordi det netop ikke er en typisk film. Det gør den sværere tilgængelig, og det kræver mere af publikum. Sådan en film har det generelt også sværere i biograferne. I dag er der jo også så meget, vi kan underholde os med, så det er svært at gøre opmærksom på sig selv, og der har vi ikke været gode nok, erkender Maja Dyekjær.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i flash!
Seneste i flash!
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen