Til lamabal for en Steppeulv

Taktfaste klapsalver fulgte efter gallapremiere på filmen om Eik Skaløe, 'Steppulven'

Iben Nagel Rasmussen med filmen instruktør,. Ole Christian Madsen.
Iben Nagel Rasmussen med filmen instruktør,. Ole Christian Madsen.

Klapsalverne lød taktfast, da der i aftes var inviteret til lamabal - med eller uden violette snabeltyrkersko på - i Bremen til galla-premiere på filmen om den fortabte Steppeulv, Eik Skaløe.

Bifaldet lød allerede inden, filmen blev vist, for Skaløe er en myte i det dansk kulturliv og hyldes stadig som  sådan i alle afkroge af samfundet her næsten 50 år efter sin død i 1968.

Men begejstringen var navnlig til at tage og føle på bagefter, mens rulleteksterne rullede over lærredet til lyden af Steppulvenes vel nok mest kendte nummer, 'Itsi Bitsi' - den med 'tag med mig til Nepal'.

Steppulven slet skjulte opfordring til sin store kærlighed, Iben Nagel Rasmussen, om at tage med ham på eventyr til det Fjerne Østen.

Iben skulle giftes
Den opfordring takkede hun pænt nej tak til. Hun havde forudanelser om død og elendighed på rejse med Skaløe, havde allerede smagt den tidligere, og det skulle hun ikke nyde noget af igen.

Desuden havde hun fundet en fyr på Odin Teatret i Holstebro, hvor hun var begyndt som skuespiller, og iøvrigt skulle de giftes.

Steppeulvene i filmen. (Foto: SF-Film)
Steppeulvene i filmen. (Foto: SF-Film)

De virkelige Iben og Eik. (PR Foto)
De virkelige Iben og Eik. (PR Foto)
 

Eik Skaløe i Christianshavns Kanal og film-plakaten. (PR Foto)
Eik Skaløe i Christianshavns Kanal og film-plakaten. (PR Foto)
 

Måske det var det, der var den dybere årsag til, at det gik Eik Skaløe så ilde, som tilfældet var. Han døde som bare 25-årig på grænsen mellem Indien og Pakistan.

Han kunne ikke glemme Iben.

'Du er den første, jeg tænker på, når jeg vågner, og den sidste, jeg tænker på, før jeg ligger mig til at sove', som han skrev i et brev til hende fra Langbortistan.

Gik rent ind
Iben Nagel Rasmussen var også til premieren sammen med mangefold af danske kendisser - her i blandt i hvert fald to Steppeulve, Stig Møller og Søren Seirup i kørestol - jeg så ikke Preben Devantier - og tre Gasolin'er, Berlev, Beckerlee og Jönsson.

'Itsi Bitsi', som Skaløe kaldte hende, så filmen for anden gang.

Eik Skaløe (Joachim Fjelstrup) blev kun 25 år, men nåede at sætte et  uudsletteligt aftryk på dansk rockmusik. (Foto: SF Film) Filmanmeldelser 'Steppeulven': Ikke kun for forrykte

Preben Devantier - det var et totalt stilbrud for mig at møde Eik Skaløe. (Foto: Klavs Bo Christensen) DK MusikNYT Steppeulvens sidste musik-eksamen

Joachim Fjelstrup som Eik Skaløe og Marie Tourell Søderberg som Iben Nagel Rasmussen i en scene fra filmen. (PR Foto) Film Eksklusivt: Se klip fra den nye film om Eik Skaløe

- Første gang var lidt svær, men her anden gang gik den rent ind på mig. Da kunne jeg distancere mig mere fra det hele. Det er en meget smuk kærlighedshistorie.

- Foregik det sådan, som det fremstilles i filmen?

- Det foregik sådan, og det foregik ikke sådan.

Stig Møller: Genial film
- Du var en vild ung dame?

- Sådan var tiden jo. Jeg synes, det er nogle smukke sex-scener, der er i filmen. men måske er det lige i overkanten, griner Iben Nagel Rasmussen.

Også Stig Møller, der skabte musikken til Eik Skaløes tekster på den eneste plade, 'HIP', med Steppeulvene i 1967, var meget tilfreds.

- Den er helt genial. Der bliver grinet meget. Tag ind og se den.

Den opfordring sendes hermed videre.

1 af 11 Et udsnit af de medvirkende på den røde løber
2 af 11 Stig Møller og Søren Berlev.
3 af 11 Steppeulve-bassisten Søren Seirup har fysiske udfordringer, men han er still going strong.
4 af 11 Gas-drengen Willi Jönsson og fru kathrine Jensenius.
5 af 11 Franz Beckerlee spillede kostbar og ville ikke fotograferes. Det blev han nu alligevel.
6 af 11 Lærke Winther og kæreste.
7 af 11 De to hovedrolleindehavere, Marie Tourell Søderberg og Joachim Fjeldstrup
8 af 11 Niels Skousen og frue.
9 af 11 Erik Brandt med veninde.
10 af 11 Anette Støvelbæk spiller Eik Skaløes mor i filmen.
11 af 11 Iben Nagel Rasmussen med filmen instruktør,. Ole Christian Madsen.
0 kommentarer
Vis kommentarer