TV-pris til filmen om Ekstra Bladet

'Ekstra Bladet Uden For Citat' hædret ved 'TV Prisen 2015' i aften

Se traileren til dokumentarfilmen her.

Ekstra Bladet har altid været kendt for, at 'tør, hvor andre tier', og nu er det også dokumenteret, at avisen og dens medarbejdere er i stand til at levere hovedroller i en pris-belønnet dokumentar-film om en svær og begivenhedsrig periode i bladets historie.

Dokumentaristen Mikala Kroghs film 'Ekstra Bladet Uden For Citat', der blev genudsendt på DR2 i torsdags, vandt i aften dokumentarfilm-kategorien ved 'TV-Prisen 2015', der blev uddelt på Lokomotivværkstedet i København.

I filmen følger Mikala Krogh som en flue på væggen - og med et kamera i hånden - Ekstra Bladet i en tid, hvor oplaget styrtdykker, og chefredaktør Poul Madsen åbenlyst indrømmer, at der regnes på, hvor mange år, der vil gå, før det ikke længere kan betale sig at udgive avisen.

En anden krølle på historien handler om gidslerne Søren og Eddy, der blev holdt som fanger i 839 dage i Somalia sammen med fire andre, filippinske besætningsmedlemmer fra skibet MV Leopard.

Ekstra Bladet lancerede en langvarig - og omdiskuteret - kampagne for at få dem fri, og det er slutningen på det drama, man følger i 'Ekstra Bladet Uden For Citat'.

Mikala Krogh blev hædret i aften for sit arbejde med filmen om Eklstra Bladet. (Foto: Linda Johansen)
Mikala Krogh blev hædret i aften for sit arbejde med filmen om Eklstra Bladet. (Foto: Linda Johansen)
 

Lille og dygtig
Poul Madsen er ikke uventet stolt over, at filmen løb med dokumentar-prisen i aften.

- Den er først og fremmest et stort cadeau til Mikala Krogh for et fremragende stykke arbejde. Et fornemt portræt af en arbejdsplads i stor forandring. Både en spændende og sjov film at se.

Samfund - 27. aug. 2014 - kl. 12:42 TV: Hudløst ærlig dokumentar viser Ekstra Bladet indefra

Se også: Filmen om Ekstra Bladet et hit i Amsterdam

- Hvordan var det at have Mikala kravlende rundt på væggene, mens der skulle træffes svære beslutninger om bl.a. mandskabs-reduceringer?

- Mikala er så lille og så dygtig, at man helt glemmer, at hun er der. Det er det, der er kunsten ved den her film. Hun har sneget sig rundt på gangene, så vi helt glemte, at hun var til stede, og det er derfor, filmen er blevet så fremragende, som den er.

Der tænkes store tanker på redaktionen. (Foto: Mikala Krogh)
Der tænkes store tanker på redaktionen. (Foto: Mikala Krogh)
 

Dramatiske kapitler
- Det er et af de allermest dramatiske kapitler i Ekstra Bladets historie, hun har haft adgang til at overvære. Et år med store, store forandringer. I virkeligheden er filmen en hyldest til papir-avisen og dens rolle i samfundet. Det er også med til at gøre den vigtig.

- Har tingene så ændret sig på Ekstra Bladet, siden hun er rejst igen? Er avisen kommet i smult vande, som man meget apropos kan spørge i søfarts-sprog?

Tæt på Danmark bliver bestemt ikke rigere uden Ekstra Bladet  

- Skuden er i hvert fald i  bedre vande. I bladbranchen er der aldrig noget, der er i 'smult vande'. Da jeg så filmen igen i denne uge slog det mig, hvor uendelig lang tid siden, det er, at filmen blev lavet, selvom der kun er gået to år. Det viser bare, hvor hurtigt alting forandrer sig i vores branche i disse år, siger Poul Madsen.

33 kommentarer
Vis kommentarer