Verdens mest uhyggelige bedemand er død

Den amerikanske skuespiller Angus Scrimm blev 89 år

Foto: All Over Press
Foto: All Over Press

Den amerikanske skuespiller Angus Scrimm er død, 89 år gammel. Scrimm er mest kendt for sin rolle som The Tall Man (Den Høje Mand, red.), verdens mest uhyggelige bedemand, der huserer i ’Phantasm’-filmene – en serie af gysere, der ikke mindst er berømte for nogle særdeles modbydelige flyvende sølvkugler, der sætter sig fast i panden på uskyldige ofre og suger blodet ud af dem.

Det var ’Phantasm’-instruktøren Don Coscarelli, der på Twitter kunne fortælle, at Angus Scrimm havde forladt denne verden.

’’Phantasm’s’ Angus Scrimm døde fredeligt i aften, omgivet af sine venner og kære ... Angus’ optræden som Den Høje Mand er en fænomenal præstation i gyserfilmens historie. Han var den sidste af de klassiske horror-film-stjerner ... Angus var en fantastisk skuespiller og en endnu bedre ven. Han vil blive savnet’ skrev Coscarelli.

Mystisk mausoleum
Den første ’Phantasm’-film er fra 1979, og da den kom op i de danske biografer fik den titlen ’Phantasm – Dus med døden’, og reklame-sloganet: ’Hvis ikke denne film flår dine nerver … så må du være død’. Her følger vi den unge Mike, der kommer på sporet af Den Høje Mand, en bedemand, der uden at anstrenge sig helt alene kan løfte en kiste ud af rustvognen, og som holder til i et mystisk mausoleum – beskyttet af dødsensfarlige flyvende sølvkugler og små mystiske dværge.

Selv om Angus Scrimm var 193 cm høj, så kom han i filmen til at se endnu højere ud, fordi han blev udstyret med habitter, der var lidt for små, og sko med ekstra høje såler.

Ny film på vej
Don Coscarelli har instrueret fire ’Phantasm’-film gennem årene, og nu er en femte på vej, ’Phantasm: Ravager’, instrueret af David Hartman. Det var den sidste film, som Angus Scrimm nåede at medvirke i, men premieredatoen er endnu ukendt. Scrimm var også med i gysere som ’I Sell the Dead’, ’Subspecies’, ’John Dies at the End’ og ’Chopping Mall’.

Han havde desuden en mindre rolle som agent i instruktøren J.J. Abrams' tv-serie ’Alias’, og Abrams' produktionsselskab Bad Robot i øjeblikket er i gang med at lave en digitalt restaureret udgave af den allerførste ’Phantasm’-film.

Scrimm var en populær gæst på diverse horror-messer, hvor fans beskriver ham som en charmerende gentleman, der blandt andet nød at optræde med sine Den Høje Mand-replikker.

14 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i flash!
Seneste i flash!
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Anders Zacho
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen