Håndbold eller 'Bedrag': Er du klar til søndagens tv-krig?

Se argumenterne for, hvorfor man bør vælge det ene frem for det andet søndag aften

Søndag aften er der 'tv-krig' i Danmark, når Nikolaj Lie Kaas (t.v.) spiller med i 'Bedrag' på DR1, mens Mikkel Hansen (t.h.) og hans landsholdskammerater spiller mod Spanien i en kamp, der bliver sendt samtidig på TV2 (Foto: Christian Geisnæs / Lars Poulsen).
Søndag aften er der 'tv-krig' i Danmark, når Nikolaj Lie Kaas (t.v.) spiller med i 'Bedrag' på DR1, mens Mikkel Hansen (t.h.) og hans landsholdskammerater spiller mod Spanien i en kamp, der bliver sendt samtidig på TV2 (Foto: Christian Geisnæs / Lars Poulsen).

Har man ikke to tv-skærme i hjemmet, bliver der kamp om fjernbetjeningen søndag aften. Når klokken runder 20.00, blænder DR1 op for fjerde afsnit af dramaserien ’Bedrag’, der har haft mere end 1,3 mio. seere i gennemsnit siden premieren.

Nøjagtig samtidig løber de danske håndbolddrenge på banen i Polen for at møde Spanien i en uhyre spændende EM-kamp. Håndbolddrengenes hidtidige tre EM-kampe har haft omtrent lige så mange seere i snit som ’Bedrag’-afsnittene.

Lucas Hansen, der spiller Bimse i ’Bedrag’, og Dansk Håndbold Forbunds sportschef Ulrik Wilbek giver her deres respektive bud på, hvorfor man skal vælge lige præcis ’Bedrag’ eller EM-håndbold.

 

Ulrik Wilbek: Sportschef i Dansk Håndbold Forbund (Foto: Lars Poulsen).

3 gode grunde til at vælge HÅNDBOLD på søndag:

1 - Jeg kan give dig tre gode grunde til, at Danmarks Radio skal skubbe den serie en halv time, så fornuftige folk har en chance for både at se håndbold og ’Bedrag’. Så undgår vi den åndssvage konkurrence – og DR har i øvrigt gjort det før.<blank-halv>

2 - Hvis de nu ikke vil lytte til fornuft, jamen, så er den bedste grund til at vælge håndbolden jo den indlysende – at der som regel går et år mellem, at et dansk herrelandshold spiller store, spændende og betydningsfulde kampe mod fantastiske modstandere ved en slutrunde. Næste afsnit af ’Bedrag’ kommer allerede ugen efter.

3 - Folk skal selvfølgelig se håndboldkampen live. Tv-serien kan de jo streame og se på et hvilket som helst tidspunkt, de har lyst til.

 

 

Lucas Hansen (t.h.) spiller 'Bimse' i Bedrag (Foto: Christian Geisnæs/DR)

3 gode grunde til at vælge 'BEDRAG' på søndag:

1- Der bliver drejet på spændingsknappen i kommende afsnit. Man kommer til at sidde på det yderste af stolesædet og bide negle – så spændende bliver det.

2 - Der kommer mange flere guldkorn fra Bimse. <QL>Han er jo ret naiv, men også meget sød.<blank-halv>

3 - Der kommer en seriøs overraskelse.

**

Bedrag-seertal:

1. afsnit: 1.329.000

2. afsnit: 1.387.000

3 afsnit: 1.327.000

Håndbold-seertal:

1. EM-kamp: Danmark-Rusland: 1.318.000

2. EM-kamp: Danmark-Montenegro: 1.442.000

3. Tredje EM-kamp: Danmark-Ungarn: 1.383.000

**

DR: Derfor flytter vi ikke 'Bedrag'

- Vi flytter ikke ’Bedrag’, men fastholder vores sendeplan, selv om der spilles en mellemrundekamp ved håndbold-EM. Det gør vi, fordi vi synes, at det er det rigtige tidspunkt, og det er der, vi plejer at sende ’Bedrag’. Det vil sikkert også passe nogen dårligt, hvis vi pludselig sendte den kl. 19.

- Vi tager så meget hensyn som muligt til seerne, og for dem er det ret fast, at DR1 viser drama klokken 20 og ’21 Søndag’ derefter.

- Heldigvis kan ’Bedrag’ ses på dr.tv og bliver også genudsendt, hvis der er nogen, der hellere vil se håndbold på søndag, siger fungerende kanalchef på DR1, Henriette Marienlund.

**


TV2: Vi skæver ikke til DR

- Alle tv-stationer, der har rettigheder til slutrunden, har jo nogle ønsker. Men vi skæver ikke til DR og kigger på, hvad de sender på hvilke dage og hvornår.

- Grundlæggende er vi ligeglade med, hvad andre danske kanaler sender på det pågældende tidspunkt.

- Når spilletidspunkterne er 18.15 og 20.30, går vi naturligvis efter, at kampen spilles 20.30, da der er flere tv-seere på dette tidspunkt.

- Det er lykkedes for os at få det sene tidspunkt i alle Danmarks mellemrunde-kampe på nær opgøret med Tyskland. Her har tyske ARD presset på for at få kampen til at ligge 18.15, og det hele skal jo gå op, siger Frederik Lauesen.

43 kommentarer
Vis kommentarer