Kæmpe kovending i DR: P3 skal laves fuldstændigt om

Ungdomskanalen vil aldrig mere være sarkastisk, ironisk eller arrogant, lover DR

P3's nye eftermiddagsprogram – 'Stegger & Toft' - skal blandt andet bidrage til at skabe en mere tydelig aktualitetsprofil for P3. Foto: Petra Kleis / DR
P3's nye eftermiddagsprogram – 'Stegger & Toft' - skal blandt andet bidrage til at skabe en mere tydelig aktualitetsprofil for P3. Foto: Petra Kleis / DR

Se også: Gravid DR-vært afslører tv-planer

DR's ungdommelige ungdomskanal står over for store ændringer. Det skriver Statsradiofonien i en netop rundsendt pressemeddelelse.

Blandt det mest markante i den nye strategi er et løfte om at droppe noget af det, som mange vel nok mener er en del af P3's DNA, nemlig sarkasme, ironi og arrogance

- Grundtonen på P3 skal fortsat være underholdende, men kanalen må ikke være bange for også at være seriøs. P3’s humor skal være varm, kærlig og inkluderende – aldrig sarkastisk, ironisk eller arrogant. Vi skal grine med lytterne, siger DRs radiochef Gustav Lützhøft og tilføjer, at kanalen fremover i endnu højere grad skal være i øjenhøjde med deres målfruppe.

Hvad mener du om DR's planer for P3?

Se resultat

Hvad mener du om DR's planer for P3?

Din stemme er modtaget

Vis afstemning

Fejl

Der skete desværre en fejl, prøv igen senere.

Unge øjne
- Når lytterne tænder for P3, skal de i endnu højere grad føle, at de er en del af et troværdigt, nysgerrigt og underholdende fællesskab, der ser på verden med unge øjne, forklarer radiochefen.

Alle medarbejdere på P3 er for ganske nylig blevet orienteret om den nye kurs, og nu går det konkrete arbejde med at udvikle kanalen i gang, oplyses det.

I løbet af sommeren blev P3 stærkt kritiseret, efter at radioprogrammet 'LOL DK' gav frit lejde til, at lytterne kunne ringe ind med deres hårdeste vittigheder.

Nu med substans
Vrede lyttere påpegede bagefter, at flere af vittighederne havde været diskriminerende og racistiske, og konstitueret P3-chef Jan Laursen undskyldte efterfølgende, at DR havde brudt med sin egen etik om ikke at være unødigt krænkende. 

Samtidig er det nu ambitionen, at P3 skal positionere sig som en kanal, de unge kan søge til for at få substans.

- P3 skal rydde op i larmen. Midt i et ellers flyvsk mediebillede skal P3 stå fast funderet i viden og autenticitet, både når det gælder journalistik, musik, aktualitet og underholdning, siger Gustav Lützhøft.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Seneste i flash!
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen