Lie Kaas færdig: Her er den nye Carl Mørck

Ulrich Thomsen og Zaki Youssef er på rollelisten i filmatiseringen af Jussi Adler-Olsens 'Marco effekten'.

Lie Kaas havde senest rollen som Carl Mørck i 'Journal 64'

Når det femte bind i serien om Jussi Adler-Olsens Afdeling Q bliver filmatiseret, bliver det ikke med Nikolaj Lie Kaas og Fares Fares i rollerne som Carl Mørck og Assad.

I stedet skal Ulrich Thomsen og Zaki Youssef spille de to hovedroller i 'Marco effekten', som ventes at få premiere i oktober 2020.

Det oplyser Nordisk Film Production i en pressemeddelelse.

Filmen instrueres af den oscarnominerede filminstruktør Martin Zandvliet og produceres af Mikael Rieks. Makkerparret står også bag filmsucceserne 'Under sandet' og 'Dirch'.

'Med valget af Ulrich Thomsen i rollen som den uortodokse vicekriminalkommissær Carl Mørck og med Zaki Youssef som hans assistent Assad har vi sikret både denne og de kommende film et meget stærkt hovedcast', siger Mikael Rieks i pressemeddelelsen.

Mens Ulrich Thomsen har mange år på bagen i branchen, fik Zaki Youssef for nylig sin spillefilmsdebut i 'Danmarks sønner'. Han har desuden gjort sig bemærket i den amerikanske tv-serie 'The Looming Tower'.

Ulrich Thomsen bliver den nye hovedrolle. Foto: Jonas Olufson
Ulrich Thomsen bliver den nye hovedrolle. Foto: Jonas Olufson
 

Også Jussi Adler-Olsen, der står bag bøgerne om Afdeling Q, ser frem til det nye samarbejde.

''Marco effekten' er min femte fortælling om Afdeling Q og mit forsøg på at vise, hvordan korruption og grådighed rammer den vestlige verden - en historie, som er mere relevant nu end nogensinde før', siger han og tilføjer:

'Jeg glæder mig meget til at se historien omsat til film og indleder mit samarbejde med Nordisk Film og hele teamet med stor åbenhed og nysgerrighed'.

Det ottende bind i serien om Afdeling Q, 'Offer 2117', udkommer 14. juni.

73 kommentarer
Vis kommentarer