Mette vandt 100.000 kroner på tv: Sådan skal pengene bruges

Salgschefen Mette de Linde havde ikke regnet med at vinde finalen i 'MasterChef'

Mette de Linde vandt 100.000 kroner og muligheden for et samarbejde med Føtex. Foto: TV3
Mette de Linde vandt 100.000 kroner og muligheden for et samarbejde med Føtex. Foto: TV3

Der blev hoppet, spjættet med benene og jublet, da Mette de Linde i aftenens finale af tv-programmet 'MasterChef' kunne lade sig hylde som vinder.

For hun havde ikke set den komme. I finalen var hun oppe imod garvede kræfter i form af Helle og Ghita, der dog begge måtte bøje sig for den overraskede vinder.

- Helle og Ghita er så sindssygt dygtige, så at jeg kom til finalen var meget mere, end jeg havde forventet. Hvis du ser billederne med, hvordan jeg reagerer, så er man heller ikke i tvivl om, at det ikke var noget, jeg havde forventet, siger Mette de Linde om situationen, hvor dommer Jakob Mielcke udnævnte hende til vinder.

Det kom som et chok for Mette de Linde, da dommerne sagde hendes navn. Foto: TV3
Det kom som et chok for Mette de Linde, da dommerne sagde hendes navn. Foto: TV3

Med sejren følger en præmie på 100.000 kroner og muligheden for et samarbejde med Føtex. Hvad sidstnævnte dækker over, er Mette de Linde stadig lidt i tvivl om, men de 100.000 kroner – eller i hvert fald en del af dem – blev afsat allerede inden programmet tog sin begyndelse.

- Jeg tilmeldte mig, fordi min bonusdatter foreslog det. Jeg troede ikke, at jeg ville vinde, så jeg lovede Emma en tur til Thailand, hvis jeg vandt, så den hænger jeg selvfølgelig på, griner hun.

Deltageren Camille Maja Christensen har i denne uge været udsat for flere angreb på sociale medier efter et optrin i mandagens afsnit af Masterchef. Foto: TV3 Film, tv & radio Vildt irriteret over konkurrent i dansk tv-program: - Folk skriver jeg er en dum kælling

Resten af pengene skal gå til Mette de Lindes nye liv som selvstændig. Efter at have arbejdet i en hostingvirksomhed i seks år valgte hun at sige sit job som salgschef op.

- Nu er jeg startet op som selvstændig konsulent indenfor samme branche som før. Jeg vil satse en del på madlavningen og måske kombinere det i form af noget teambuilding og foredrag. Så der skal også investeres nogle penge på hjemmeside og så videre, fortæller Mette de Linde.

De tre dommere i MasterChef: Jesper Koch, Thomas Castberg og Jakob Mielcke. Foto: TV3
De tre dommere i MasterChef: Jesper Koch, Thomas Castberg og Jakob Mielcke. Foto: TV3

Direkte adspurgt hvad det bedste ved deltagelsen i 'MasterChef' har været, lyder svaret.

- Det er svært at pege på, men det har været oplevelserne, menneskene, dommerne og dét, at min deltagelse har haft så stor betydning for mit liv i forhold til at træde et skridt tilbage og revurdere, hvad jeg ville med det, siger Mette de Linde, som formentlig sidder og nyder et glas champagne, når du læser denne artikel.

- Det har været hårdt at holde hemmeligt. Et halvt år er lang tid. Så jeg tænker, at jeg holder fri fredag og drikker champagne torsdag, griner hun.