Dansk Oscar-kandidat vinder filmpris

Dokumentarfilmen 'The Look of Silence' vinder Independent Spirit Award i Californien

Den dansk-producerede dokumentarfilm 'The Look of Silence'.
Den dansk-producerede dokumentarfilm 'The Look of Silence'.

Den danskproducerede dokumentarfilm 'The Look of Silence' har lørdag fået et godt rygstød forud for uddelingen af Oscar-statuetter søndag, hvor filmen også er nomineret.

Ved Independent Spirit Awards i Californien vandt filmen, der er instrueret af den herboende amerikaner Joshua Oppenheimer, i dokumentar-kategorien.

Det skriver Variety.com.

- Vi er så beærede over at have vundet en Spirit Award, skriver Joshua Oppenheimer på Facebook.

'The Look of Silence' er efterfølgeren til hans ligeledes Oscar-nominerede 'The Act of Killing'.

I filmen følger man Adi, hvis bror blev dræbt i 1965 i det indonesiske folkedrab, der kostede mindst en halv million mennesker livet.

I 2014 var 'The Act of Killing' også nomineret ved Independent Spirit Awards - dog uden at vinde. Derfor er der grund til øget optimisme i den danske lejr forud for søndagens Oscar-show i Los Angeles.

Independent Spirit Awards bliver holdt i strandbydelen Santa Monica i Los Angeles og uddeler priser til film, der er produceret for et budget på under 20 millioner dollar.

Filmen 'Spotlight' vandt i kategorien for bedste spillefilm. Den er også nomineret til en Oscar søndag, hvor den blandt andet er oppe imod 'The Revenant' og 'The Big Short'.

Danmark har to skud i bøssen, når der uddeles gyldne Oscar-statuetter søndag. Foruden 'The Look of Silence' er Tobias Lindholms 'Krigen' nomineret i bedste ikke-engelsksprogede film-kategorien.

Her er den blandt andet oppe imod den ungarske 'Sauls søn', der lørdag vandt prisen for bedste internationale film ved Independent Spirit Awards.

0 kommentarer
Vis kommentarer