Dansk producer før Oscar-fest: Første gang i mit liv, jeg har fået designet en kjole

En Oscar-nominering kan åbne døre: - Der er flere som svarer på vores e-mail, siger Signe Byrge Sørensen, der er nomineret for anden gang

Signe Byrge Sørensen er nomineret til en Oscar-statuette for dokumentarfilmen 'The Look of Silence'. (Foto: Jeff Lewis/ AP)
Signe Byrge Sørensen er nomineret til en Oscar-statuette for dokumentarfilmen 'The Look of Silence'. (Foto: Jeff Lewis/ AP)

LOS ANGELES (Ekstra Bladet): Kjolen er syet, talen er skrevet og holdet bag den Oscar-nominerede danske dokumentarfilm 'The Look of Silence' er samlet i Hollywood.

- Det er første gang i mit liv, at jeg har prøvet at få en kjole designet og syet kun til mig. Den er meget smuk og lavet af en dansk designer, siger filmens producer Signe Byrge Sørensen til Ekstra Bladet.

Signe Byrge Sørensen, 45, fra Maribo er for anden gang på tre år nomineret til en Oscar-statuette i kategorien bedste dokumentarfilm.

Filmen, der er instrueret af amerikaneren Joshua Oppenheimer, omhandler det indonesiske folkemord i 1965 og har allerede modtaget en lang række internationale priser.

Det samme var tilfældet med forløberen, The Act of Killing, der var nomineret til en Oscar i 2013. Selv om filmen ikke vandt, fik verden øjnene op for den dansk-amerikanske duo.

- Hvilke muligheder giver denne anerkendelse jer?

- Det er vi stadig i gang med at undersøge. Det er i hvert fald tydeligt, at der er flere som svarer på vores e-mail. Der er flere som ved, hvad vi laver, og det giver os bedre muligheder for at finde samarbejdspartnere, siger hun.

Det er snart ti år siden, hun første gang kom i kontakt med Joshua Oppenheimer, der var begyndt på sit arbejde i Indonesien med at filme bødlerne, der deltog i drabet på omkring en million mennesker.

- Jeg har brugt så stor en del af mit på at lave filmene, og det har Josh også, og vi troede på materialet, men derfra og så til at blive forstået af andre, det ved man jo ikke.

- Vi har i årenes løb holdt fast i projektet med det yderste af neglene, men det er fantastisk og opleve, at filmene har fået den anerkendelse og udbredelse, som den har fået, siger Signe Byrge Sørensen.

- Hvad ser du mest frem til i forbindelse med Oscar-showet?

- For mig har det nok mest været det, at vi er sammen som et hold igen. Vi kan opleve det her sammen. Det er det største for mig, siger Signe Byrge Sørensen til Ekstra Bladet.

Signe Byrge Sørensen har fået designet en kjole til Oscar-showet. (Foto: Jeff Lewis/ AP)
Signe Byrge Sørensen har fået designet en kjole til Oscar-showet. (Foto: Jeff Lewis/ AP)
 

0 kommentarer
Vis kommentarer