Krigen-instruktør om Oscar-show: Verdens fedeste fest!

Den danske instruktør Tobias Lindholm rystede hurtigt Oscar-skuffelsen af sig og nød showet

(Foto: Mikkel Selin)
(Foto: Mikkel Selin)

LOS ANGELES (Ekstra Bladet): Skuffelsen var kortvarig, da det stod klart for 'Krigen'-instruktør Tobias Lindholm, at han ikke vandt en Oscar-statuette for sin danske krigsfilm.

- Det gav lige tre stik i hjertet, men så var det forbi, siger Tobias Lindholm efter Oscar-uddelingen i Hollywood.

Den 38-årige instruktør kalder showet i Dolby Theatre for verdens fedeste fest.

- Jeg sad 12 stole-rækker fra en af verdens sjoveste mænd, siger han med henvisning til Oscar-vært Chris Rock.

- Han var fantastisk, siger Tobias Lindholm, da han ankom til after-party på en italiensk restaurant på den berømte gade Melrose Place.

Da Tobias Lindholm gik i gang med manuskriptet til 'Krigen' havde han ikke drømt om, at filmen kunne udløse en Oscar. (Foto: Jeff Lewis/ AP) Oscar 'Krigen'-instruktør: Jeg glæder mig til at gå op ad den røde løber

Her havde resten af holdet bag 'Krigen' ventet tålmodigt på instruktøren og filmens to hovedrolleindehavere Pilou Asbæk og Tuva Novotny.

- Det var slet ikke meningen, at vi skulle nå så langt. Det har været en kæmpe oplevelse, siger Tobias Lindholm, inden han går ind på restauranten med sin kone.

- Nu skal jeg hygge mig med resten af holdet, tilføjer den glade instruktør.

Slået af favorit
'Krigen' blev  slået af det ungarske bidrag 'Son of Saul', der levede op til favoritværdigheden i kategorien 'Bedste udenlandske film'.

De øvrige kandidater var 'Embrace of the Serpent' (Columbia), 'Mustang' (Frankrig) og 'Theeb' (Jordan).

Her vinder Leonardo DiCaprio sin længe ventede Oscar for bedste mandlige hovedrolle (Video: AP)

'Krigen' var Tobias Lindholms første Oscar-nominering som instruktør, mens han tidligere har leveret manuskript til 'Jagten', som i 2014 var nomineret i samme kategori uden at vinde.

Filmen handler om den danske officer Claus Pedersen (Pilou Asbæk), der er udstationeret i Helmand-provinsen i Afghanistan. En patrulje kommer under hård beskydning, og Claus Pedersen træffer et skæbnesvangert valg for at redde en af sine sårede mænd.

13 gange har en dansk film været nomineret til en Oscar i kategorien bedste ikke-engelsksprogede film, og i tre af tilfældene har den vundet.

De tre tilfælde skete i 2011 med Susanne Biers 'Hævnen', i 1988 med Gabriel Axels 'Babettes Gæstebud', og i 1989 var det Bille Augusts 'Pelle Erobreren'.

Både Lady Gaga og Chris Rock stjal showet - på vidt forskellig måde (Video: AP)

0 kommentarer
Vis kommentarer