Pilou Asbæk: Oscar-show var den største fest i verden

Det blev ikke til en dansk Oscar-statuette, men Pilou Asbæk nød alligevel det store show

Pilou Asbæk og kollegerne i en Oscar-selfie. (Foto: Mikkel Selin)
Pilou Asbæk og kollegerne i en Oscar-selfie. (Foto: Mikkel Selin)

- Jeg har lige været til den største fest i hele verden, der er absolut ikke noget at være skuffet over.

Meldingen var lysende klar fra den danske skuespiller Pilou Asbæk, der natten til søndag måtte se 'Krigen' slået af den ungarske 'Sauls Søn', der vandt en Oscar i kategorien bedste ikke-engelsksprogede film.

(Foto: Mikkel Selin) Oscar Krigen-instruktør om Oscar-show: Verdens fedeste fest!

Men selv om det ikke blev til en gylden statuette til hverken Tobias Lindholms 'Krigen' eller den danskproducerede dokumentar 'The Look of Silence' af Joshua Oppenheimer, så var det helt fantastisk at være til stede i The Dolby Theater i Hollywood.

Det er ikke bare første gang, Pilou Asbæk har deltaget i et Oscar-show, det er også første gang, han har set et.

- Vi havde sat næsen op efter endnu en Oscar til Danmark, siger kulturminister Bertel Haarder. (Foto: Polfoto) Oscar Haarder om Oscar-skuffelse: Vi er stolte

- Det var en kæmpe oplevelse. Det er det første Oscar-show, jeg nogensinde har set, så det var enestående fedt at få lov at se og så sidde dernede på parketten med de andre, siger han.

Han havde dog håbet, at den danskproducerede dokumentar om folkemordet i Indonesien havde fået en pris. Den tabte dog til musikdokumentaren 'Amy' om Amy Winehouse.

- Jeg er rigtig, rigtig ked af det på Joshuas vegne, også fordi jeg synes, at de to værker, han har begået indtil videre, er mesterværker.

Pilou Asbæk med det afblegede hår tager en selfie af holdet bag 'Krigen'. Til venstre med solbriller ses instruktør Tobias Lindholm. (Foto: Mikkel Selin) Oscar Dansker-spænding i Hollywood: Pilou glæder sig til en øl!

- Men på mine egne vegne har jeg lidt svært ved at være ked af det, fordi jeg synes, det var så stor og overvældende en oplevelse.

- Film er jo ikke en sportsgren, og det er på en måde lidt mærkeligt at konkurrere i dem. Det er jo kunstnerisk udøvelse, siger han.

Instruktør Tobias Lindholm tager også nederlaget med oprejst pande.

Pilou Asbæk, Tobias Lindholm og Tuva Novotny fra premieren på 'Krigen'. (Foto: Mogens Flindt) Oscar Pilou Asbæk: Hellere Lindholm end Hollywood

- Vi har hele tiden vidst, at 'Sauls Søn' lå til at vinde. Der var et lille stik i maven, der måske varede tre sekunder, men så kiggede jeg over på min jordanske kollega, der også sad og smilede over, at han var der, og så gik vi i baren og fik en drink, og så har det været en fest lige siden. Så vi er glade, siger han.

- Vi har taget chokolade-Oscars med hjem til ungerne, det bliver de nok også gladere for, fortæller han og griner.

Oscar Pyha! Så er Pilou endelig på vej til USA

1 kommentar
Vis kommentarer