Populære DR-programmer lukker

Indtrykket var, at Jersild-programmerne skulle fortsætte mindst indtil sommer. Sådan bliver det ikke

Efter 34 år lakker Jens Olaf Jersilds DR-karriere mod enden. Foto: Anthon Unger
Efter 34 år lakker Jens Olaf Jersilds DR-karriere mod enden. Foto: Anthon Unger

De populære Jens Olaf Jersild-programmer på DR2 er snart fortid og tages af sendefladen allerede før jul.

Det bekræfter Jens Olaf Jersild over for Ekstra Bladet. Den kendte tv-vært var blandt de 205 ansatte i DR, der i oktober blev fyret.

Dengang forlød det, at programmerne 'Jersild minus spin' og 'Jersild om Trump' ville fortsætte indtil sommer. Måske længere. Men det har ændret sig siden.

- 'Jersild minus spin' har sidste program 21. december, og Trump-programmet sendes for sidste gang dagen efter, siger Jens Olaf Jersild.

Den kendte tv-vært lavede væddemål med veganer for åben skærm. (Foto: AP) Intl. kendte TV-vært til veganer: Jeg vil vædde 8000 kroner på at jeg lever længere end dig

Han er i gang med sin ét år lange opsigelsesperiode og havde forventet at skulle lave sine programmer frem til sommer. Direkte adspurgt, hvad der dog er sket siden oktober, siden de tages af sendefladen allerede nu, lyder svaret.

- Det er rigtigt, at det generelt var indtrykket, at programmerne skulle fortsætte i hvert fald i nogen tid endnu. Men det er simpelthen en beslutning, der er truffet, at sådan bliver det ikke. Og så er den ikke længere, siger Jens Olaf Jersild.

Tidligere har han over for Ekstra Bladet udtrykt undren over, at netop hans programmer skulle have sparekniven.

- Det er kerne-public service, og de er virkelig billige at producere. Vi er to mennesker, der laver to programmer om ugen, som tilsammen har mellem 250.000 og 300.000 seere. Jeg er spændt på, hvad de vil sende i stedet for, sagde Jens Olaf Jersild i oktober.

- Jeg fortsætter...spørgsmålet er hvor længe endnu, siger Jens Olaf Jersild. Foto: Anthon Unger Danske kendte DR-ikon fyret efter 34 år: - Jeg har prøvet det, der er værre

Vil ikke uddybe
Da det nu står klart, at de to DR2-programmer skal lukke allerede i 2018, ligner det et tidligt farvel til Danmarks Radio for Jens Olaf Jersild efter hele 34 år. Det er dog ikke just melankoli, der pryder tv-værtens røst.

- Det har jeg ikke rigtig nogen kommentar til. Der er fundet en forståelse mellem mig og DR, og sådan er det, siger han venligt.

- Du har jo en lang opsigelse. Skal du arbejde på andre programmer, eller har du fået lov at holde fri. Hvad skal der ske med dig?

- Det er fuldstændig rigtigt, at der er en opsigelse. Det vil der blive taget stilling til. Der er lavet en aftale, som jeg ikke vil udpensle, og så skal vi vist ikke snakke mere om det, siger han.

Da Ekstra Bladet talte med Jens Olaf Jersild i oktober, var han fattet omkring sin fyring fra den arbejdsplads, han har været en del af siden 1984.

- På den ene side blev jeg overrasket, for jeg havde ikke ventet det. Jeg kan simpelthen ikke se, at det kan betale sig for DR at fyre nogen bag et så billigt og set program. På den anden side er der ikke noget, der kan overraske mig med DR, fortalte tv-værten.

DR oplyser, at 'Jersild minus spin' vil blive erstattet af en anden udsendelse med politik som omdrejningspunkt.

'Vi kan oplyse, at der i det nye år vil komme et nyt program fredag aften på DR2 også med fokus på politik. Mere præcist, hvad det vil indeholde, er vi klar til at fortælle lige efter nytår', skriver Lisbeth Langwadt, Fakta- og aktualitetschef i DR medier.

313 kommentarer
Vis kommentarer