Radiovært kronrager sig for godt formål

Radioværten Nanna Kalinka Bjerke lader sine lyse lokker falde for åben æter til fordel for brystkræft

Nanna Kalinka Bjerke nøjes ikke bare med at købe et armbånd. Hun tager mere drastiske midler i brug for at sætte fokus på brystkræft. (Polfoto: Niels Hougaard)
Nanna Kalinka Bjerke nøjes ikke bare med at købe et armbånd. Hun tager mere drastiske midler i brug for at sætte fokus på brystkræft. (Polfoto: Niels Hougaard)

Nanna Kalinka Bjerke, der er radiovært på Radio 24syv, har valgt at lade sig kronrage under en radioudsendelse for at få fokus på kvinder med brystkræft.

- Rigtig rigtig meget af min identitet sidder i mit hår. Det har altid været en del af min identitet at være lyshåret. Men for mig er det vigtigt at vise, at det ikke er nogens sag alene, vi kan alle blive ramt, siger hun til Ritzau.

Har ikke noget at miste
Det afklippede hår skal broderes ind i 10 små kunstværker og sælges for 15.000 kroner stykket. Alle pengene går derefter ubeskåret til hjemmesiden araceagainstbreastcancer.dk, der rejser penge til brystkræftforskning i Danmark.

- Det har været tydeligt, at folk synes, det er modigt. Men værre er det altså heller ikke. Jeg er afklaret, og jeg glæder mig til at kunne gøre så lidt for at hjælpe andre mennesker. Jeg har ikke noget at miste, fortæller Bjerke.

- Min 8-årige dreng har været ked af det. Og det siger jo meget om den frygt, der ligger noget dybt i os. Han er bange for, at jeg er syg eller bliver syg. Han har været længst tid om at acceptere det, fortsætter hun.

Mere markant støtte
Radioværten har selv veninder og bekendte, der har været ramt af en kvindekræftsygdom. Nogle overlevede - og nogle gjorde ikke. Men Bjerke fortæller, at de efterladte, hun har talt med, synes, at hendes valg er en fin gestus.

- Mange støtter ved at købe et armbånd, men jeg har haft lyst til at give en mere markant støtte for at skabe støtte og opmærksomhed omkring en frygtelig sygdom, som rammer næsten en ud af ni kvinder, fortæller Bjerke i en pressemeddelelse.

Man kan høre radioudsendelsen onsdag den 18. april 2012 i tidsrummet 14 til 16.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i flash!
Hent flere