P3-værter bankende stolte over hæderspris

Esben Bjerre og Peter Falktoft er de yngste vindere af Ekstra Bladets Gyldne Mikrofon nogensinde, og der er ved at gå skolegårdsslagsmål i den i 'Monte Carlo'-drengenes sejrsglæde

Når de sender i radioen, supplerer 'Monte Carlo'-drengene hinanden perfekt. Men titlen som årets bedste radiovært er tæt på at komme imellem dem. (Foto: Linda Johansen)
Når de sender i radioen, supplerer 'Monte Carlo'-drengene hinanden perfekt. Men titlen som årets bedste radiovært er tæt på at komme imellem dem. (Foto: Linda Johansen)

Se Esben og Peters reaktion på lytternes anerkendelse i tv-klippet herover

--------------------------------

Ikke siden Anders Lund Madsen og Anders Breinholt tilbage i 2007 og 2008 blev kåret til landets bedste radioværter, har der været så suveræne vindere af afstemningen om Ekstra Bladets Gyldne Mikrofon.

P3-gutterne Esben Bjerre på 25 og 27-årige Peter Falktoft, der hver eftermiddag sender 'Monte Carlo', løb med mere end en tredjedel af de næsten 50.000 stemmer, der blev afgivet af ekstrabladet.dk's læsere.

Bankende stolte
Dermed kan duoen kalde sig Danmarks bedste radioværter i et helt år.

- Det er vildt dejligt og fedt, at folk har stemt på os, siger en glad Esben Bjerre og afbrydes som altid af kollegaen Peter Falktoft:

- Det er et kæmpe stort skulderklap. Vi er bankende stolte. Jeg har haft en drøm, lige siden jeg vidste, at jeg ville lave radio, om at vinde Den Gyldne Mikrofon. Det er lytterne, der går ind og stemmer. Og det er prisen i radioverdenen, som jo altid er lidt bagerst i bussen i mediebranchen.

Tæt på at tage livet af programmet
Netop fordi radioværter kun kan få Ekstra Bladets Gyldne Mikrofon og en Zulu Award som lytterpris, betyder den meget for 'Monte Carlo'-duoen, som ellers ikke er meget for de store armbevægelser.

Det er da også lige før, at hæderen og anerkendelsen får skabt splid mellem de to kolleger og venner. Der er nemlig kun en udgave af den eftertragtede statuette.

- Den af os, der har flest kvadratmeter derhjemme skal have den, mener Peter Falktoft, som derved afslører, at han har mest plads.

- Nej, det er den, der har mindst, så den ser ud af noget, mener Esben Bjerre.

- Det var så det, der blev programmets endeligt, konkluderer de grinende, inden de dog alligevel finder en løsning på problemet.

SE HVORDAN DE BLIVER ENIGE OM AT DELE PRISEN I TV-KLIPPET ØVERST I ARTIKLEN HER

Altid noget af grine af
Esben Bjerre og Peter Falktoft har kun sendt 'Monte Carlo' i et halvt år. Alligevel er programmet blevet en succes på rekordtid. Og mere end en halv million danskere lytter med om ugen.

- Med den her anerkendelse fra lytterne ved vi, at vi lykkes med at lave radio, som ikke tager udgangspunkt i reality-serier eller folk, som ikke rigtigt bidrager til noget i samfundet.

- Hvis vi skal pege fingre, er det sjovere at pege op ad. Det er sjovere at tage fat i en Dong-direktør eller TV 2-direktør end en bistandsklient i Nordjylland. Man kan altid finde nogen at grine af, forklarer Esben Bjerre.

- Vi kommer meget hurtigt til at lyde selvfede, men det må vi også gerne lige i dag, smiler Peter Falktoft kækt og fortsætter:

- Da vi startede programmet, var der ikke en struktureret plan over, hvad det skulle handle om. Vi ville bare gerne lave noget, hvor vi ikke pegede fingre, og som ikke henvendte sig til laveste fællesnævner. Vi havde en ambition om at hæve lixtallet, og det mener vi i al beskedenhed er lykkedes.

Går i Breaking
Tilbage har 'Monte Carlo'-gutterne kun et spørgsmål:

- Burde I ikke gå i Breaking over det..? Det gør vi i hvert fald!

Og mon ikke radiolytterne kommer til at høre mere om det, når Esben og Peter er tilbage i æteren på P3 mandag eftermiddag fra klokken 14 til 16.

Indtil da kan du se og høre meget mere til landets bedste radioværter her på ekstrabladet.dk søndag.

1 af 3 Ekstra Bladets Gyldne Mikrofon er en af de eneste lytterpriser, der findes i radiobranchen, og derfor er Esben Bjerre (t.v.) og Peter Falktoft selvsagt glade for anerkendelsen. (Foto: Linda Johansen)
2 af 3 Esben og Peter er altid i hopla i radioen. Det er dog ikke, fordi det grå studie lægger op til den helt store fest. (Foto: Linda Johansen)
3 af 3 Når de sender i radioen, supplerer 'Monte Carlo'-drengene hinanden perfekt. Men titlen som årets bedste radiovært er tæt på at komme imellem dem. (Foto: Linda Johansen)
Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i flash!
Seneste i flash!
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Anders Zacho
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen