DR lukker 10 år gammelt succesprogram

Det er slut med den populære 'Selvsving'-satire på DR

Det er slut med Selvsvings satiriske løjer i hele Danmarks Radio. Foto: DR
Det er slut med Selvsvings satiriske løjer i hele Danmarks Radio. Foto: DR

Med et hav af satiriske ørehængere på samvittigheden siger hovedmændene bag P1's satirehold 'Selvsving' - Lars le Dous, Oliver Zahle, Jens Korse og deres tekniker Peter Lous - nu farvel og tak til lytterne.

Det sker efter mere end 10 år på P1, og et ønske om at stoppe, mens legen fortsat er god. Det oplyser DR i en pressemeddelelse.

- Det har været fantastisk at få lov til at sparke til magthaverne i 10 år. Men det har også været opslidende at skulle være sjove hver uge, og inden det begynder at gå ud over programmet og vores venskab, vil vi hellere sige stop, mens legen trods alt stadig er god og give plads til friske kræfter, siger 'Selvsving'.

Hele Danmarks Radio
Programmet startede oprindeligt i 1996, hvor det overtog pladsen som P3's søndagssatire efter programmet 'Det der om søndagen', der tidligere havde stået for satiren søndag formiddag.

I 2006 genopstod satireholdet på P1 i en otte-minutters-udgave hver fredag.

Nu er det altså farvel til den berømte intro: 'Det er altså ikke Deres radio, der er noget i vejen med, det er hele Danmarks Radio'- og ikke mindst de satiriske sange, der runder programmet af.

Det er endnu ikke besluttet, hvad der kommer til at erstatte 'Selvsving' i fladen på P1.

52 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i flash!