Mads Steffensen efter shitstorm: Det var en stor misforståelse

- Det er mit indtryk, at det beror på misforståelser og fejlfortolkning, jeg håber, det er gjort klart nu, skriver Mads Steffensen

I weekendens program skrev en lytter til radioprogrammet, fordi hun var blevet gramset på, mens hun sov, af en venindes kæreste. Foto: Rasmus Flindt Pedersen
I weekendens program skrev en lytter til radioprogrammet, fordi hun var blevet gramset på, mens hun sov, af en venindes kæreste. Foto: Rasmus Flindt Pedersen

I weekenden fik det populære snakkeprogram 'Mads og Monopolet' sine lyttere på nakken. På de sociale medier har kritikken haglet ned over programmet.

Nu svarer Mads Steffensen igen i et forholdsvis omfattende Facebook-opslag.

- Jeg ved godt, at mange blev vrede over diskussionen. Det er mit indtryk, at det beror på misforståelser og fejlfortolkning, jeg håber, det er gjort klart nu, lyder det blandet andet fra radioværten i opslaget.

Begramset
Debatten sprang ud af et dilemma om en kvinde, der fortalte, at hun var blevet gramset på af en venindens kæreste, mens hun sov.

Ifølge kritikerne tog programmets gæster, der i weekendens udgave bestod af skuespiller Carsten Bjørnlund, musiker Søren Rasted og politiker Johanne Schmidt-Nielsen, ikke tilstrækkelig afstand fra hændelsen.

Se også: 'Mads & Monopolet' i shitstorm efter gramse-snak

'Ikke rimeligt'
Kritikerne mener, at det blev gjort til en uskyldig episode, hvor den sovende kvinde måske 'ikke selv var helt uden skyld', men den beskyldning holder ikke, mener Mads Steffensen:

- Lad mig forsøge at hamre en tyk pæl igennem misforståelser og fejltolkninger. Alle i panelet karakteriserede mandens handling som et overgreb. Det er slet ikke til debat. Ingen i panelet mente, at kvinden selv var skyld i det. Det er heller ikke til debat.

- Det er ikke rimeligt at gæster, jeg har i programmet, bliver skudt holdninger i skoene, som de ikke har udtalt eller mener.

Debat er vigtig
Mads Steffensen mener, at debatten er et udtryk for det såkaldte 'victimblaming'. Han kalder den vigtig og relevant.

- Der var enighed i studiet om, at det ikke var hendes skyld, at hun ikke gjorde noget galt. At overgreb altid er overgriberens skyld. Lytteren bad om Monopolets svar på, hvordan hun skulle agere overfor sin veninde, skriver Mads Steffensen på Facebook.

Se hele Facebook-opslaget her:

 

124 kommentarer
Vis kommentarer