Nu skal årets bedste radiovært findes

Elsker du at høre radio? Så kan du nu være med til at hylde den vært, som du synes gør det allerbedst. Den yderst eftertragtede Ekstra Bladets Gyldne Mikrofon er på spil

Sidste års vindere af Den Gyldne Mikrofon var værterne på NOVAs morgenshow ’GO’ NOVA’. (Foto: Henning Hjort)
Sidste års vindere af Den Gyldne Mikrofon var værterne på NOVAs morgenshow ’GO’ NOVA’. (Foto: Henning Hjort)

For niende gang uddeler Ekstra Bladet dette efterår Den Gyldne Mikrofon.

Den eftertragtede pris går til den eller de radioværter, som Ekstra Bladets læsere - og dermed lytterne – synes sender det fedeste program ud af højtaleren.

New Articles - 4. sep. 2014 - kl. 11:35 Se eller gense radioværternes videohilsner her

Netop det faktum, at det er lytterne, der både nominerer og kårer vinderen, gør, at prisen er én, man rigtig gerne vil hædres med, hvis man er radiovært.

Sidste år var det de morgenfriske værter på NOVAs morgenshow ’GO’ NOVA’ - Mai-Britt Vingsøe og Dennis Ravn samt Porducer-Kristian og JoJo - der af Ekstra Bladets læsere – og dermed ivrige radiolyttere - blev kåret til årets bedste radioværter.

Over 36.000 læsere har deltaget i afstemningen om Den Gyldne Mirkofon. (Foto: Henning Hjort) Radio - 13. sep. 2014 - kl. 20:46 TV: Overlegen vinder af Den Gyldne Mikrofon havde takketalen klar

Det var først gang i Den Gyldne Mikrofons levetid, at det var en kommerciel radiostation, der løb med sejren. Og selvom det var lidt af en overraskelse, så havde Dennis Ravn forberedt sig på, at det kunne ske og havde skrevet en takketale på forhånd, som han holdt på Pumpehuset, hvor prisen blev overrakt.

Og det var ikke for at være højrøvet, at Ravn havde en tale i lommen.

- Der er så mange, vi gerne vil takke, så det skulle ikke ske igen, at vi ikke var forberedte og glemte nogen, fortalte han efterfølgende til Ekstra Bladet, inden Mai-Britt Vingsøe afbrød.

- Og hvis jeg så lige må indskyde, at der er jo andre, der har sagt, at det her er radioens Oscar-pris. Og jeg ved, at Meryl Streep har skrevet en takketale, hver gang hun er blevet nomineret til en Oscar. Så vi lærer fra de bedste, grinede den stolte vinder.

Så skal der nomineres
Som Den Gyldne Mikrofon-tradition foreskriver, er det i første omgang de ti nominerede til prisen, der skal findes. Og det er her, at du kære læser - og radiolytter - kommer ind i billedet.

Send dit bud på, hvem du synes laver det bedste radio i Danmark til kontakt2@eb.dk senest mandag den 31. august klokken 09.00. Skriv gerne en kort begrundelse for din nominering.

Afstemningen blandt de nominerede skydes i gang her på ekstrabladet.dk fredag den 11. september.

Vinderen af Den Gyldne Mikrofon kåres ved stor prisfest i København fredag den 18. september, hvor Prix Radio hylder radiobranchen.

6 kommentarer
Vis kommentarer