Så du Silke i X Factor? 'Jeg gav mobberne tørt på!’

- Når man har fået at vide, at ’du er så grim, at du aldrig får en kæreste’, er det selvfølgelig en kæmpe oprejsning at få så positive ord med på vejen fra nogle professionelle, siger 15-årige Silke Svare Bruun

Silke Svare Bruun har måttet høre på mange hårde ord gennem sin opvækst - men fredag aften fik hun oprejsning i X Factor (Foto: Bjarne Bergius Hermansen/DR).
Silke Svare Bruun har måttet høre på mange hårde ord gennem sin opvækst - men fredag aften fik hun oprejsning i X Factor (Foto: Bjarne Bergius Hermansen/DR).

Da Silke Svare Bruun i aftes trådte ind foran X Factors dommerpanel, jagtede hun barnedrømmen om at slå igennem som sanger. Men mindst ligeså vigtigt søgte den 15-årige Holbæk-pige oprejsning efter en barndom, hvor hun ofte har befundet sig i rollen som mobbeoffer. Hun er blevet drillet med at være tynd, med sine briller, med passionen for sang og med sit samfundsengagement.

- I de fleste kredse blandt unge mennesker er der mere prestige i at sige, hvor stiv man var i weekenden end i at være politisk aktiv, siger Silke Svare Bruun, der er aktivt medlem af SF’s ungdomsorganisation SFU og endnu mere aktiv i foreningen Danske Skoleelever. Det politiske engagement og sangen er de to vigtigste fritidsinteresser for den den 15-årige, måske kommende sangstjerne, der gik til X Factor-audition helt tilbage i august.

Se også: X Factor-dommen: Eks-kriminelle gav programmet mening

- Siden jeg var tre år gammel, har min største drøm været at få en pladekontrakt og kunne leve af at synge, men jo ældre jeg er blevet, jo mere er det gået op for mig, hvor svært det er at få den drøm til at gå i opfyldelse.

- Derfor ser jeg mest min deltagelse i X Factor som muligheden for at få nogle gode oplevelser og samtidig vise de drenge, der gennem årene har drillet mig, at ’jeg kan altså godt’, siger Silke.

- Og hun fik i den grad vist, at hun godt kunne, da dommerne valgte at lade hende gå videre fra den første audition. Straks fløj tankerne tilbage på dem, der har mobbet Silke og tvivlet på hendes evner.

- Det var særligt slemt i de små klasser, fortæller Silke, der i dag går i niende klasse.

- Jeg har altid været meget tynd til trods for, at jeg spiser, hvad jeg har lyst til. Folk har troet, jeg havde anoreksi eller en anden spiseforstyrrelse og det værste har været, når de sagde ’du ligner et skelet’.

- Der er i vores samfund en tendens til, at det tilsyneladende er helt legitimt at diskriminere tynde mennesker, men de ting, man siger til meget tynde mennesker, ville man aldrig finde på at sige til meget overvægtige mennesker, fastslår den slanke Holbæk-pige.

Remee, Mette Lindberg og Thomas Blachman har lagt i ovnen til en forrygende sæson, mener Ekstra Bladets X Factor-anmelder (Foto: Tariq Mikkel Khan). TV - 8. jan. 2016 - kl. 21:05 4 stjernet X Factor: Blachman tilbage i vanlig form

Med egne ord har hun altid været en ’nørd’ (hvilket hun blandt andet blogger om på Facebook under 'Nørd, er jeg virkelig den eneste?') og det har virkelig givet mobberne godt med skyts.

- Jeg er det, man kalder ’særligt intelligent’, hvilket betyder, at jeg altid har været længere fremme end mine jævnaldrende, både hvad angår det faglige i skolen, men også når vi taler musik.

- Mens de andre i klassen lyttede til Medina og Burhan G, lyttede jeg eksempelvis til U2.

Hvad har det givet dig at være med i X Factor, hvor du i den første audition – i modsætning til i din barndom – blev hyldet for din sang og dit udseende?

- Et kæmpe selvtillidsboost, helt sikkert. Når man har fået at vide, at ’du er så grim, at du aldrig får en kæreste’, er det selvfølgelig en kæmpeoprejsning at få så positive ord med på vejen fra nogle professionelle, siger Silke Svare Bruun.

Hun må naturligvis ikke fortælle noget om, hvordan det er gået hende i X Factor siden den første audition, men i tilfældet Silke Svare Bruun er det – næsten – også lige meget, for den største sejr har hun allerede fået i land. Sejren over mobberne.

**

Dommernes kommentarer til Silke

Thomas Blachman: Du skal bare lige under en mands kyndige stilbevidsthed, så kan vi tage de rigtige skridt sammen. Der skal arbejdes, og du har noget. Ja, for fanden. Ja herfra.

Mette Lindberg: Du har en utrolig klar og ren klang. Din mund er virkelig fascinerende. Den er vildt smuk. Du er ret sej. Jeg siger også ja.

Remee: Jeg ved ikke, hvor meget jeg tror på dig som sangstjerne, men du kan garanteret blive topmodel. Det er typisk sådan, at så bliver du mobbet, når du er lille, og så kommer du frem med superlange stænger, smukt ansigt og store læber og et dejligt smil. Du kan bare komme ud som en total stjerne alligevel.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Seneste i flash!
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Benjamin Krogh
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen