Så er det endelig bekræftet: Godt nyt til alle 'Ringenes Herre'-fans

Amazons 'Ringenes Herre'-serie er tænkt som en potentiel rival til 'Game of Thrones'

Se også: God nyhed: 'Ringenes Herre' bliver måske til en tv-serie

Internetvirksomheden Amazon bekræfter nu, at den har købt de eftertragtede globale tv-rettigheder til 'Ringenes Herre' til en tv-serie, som vil få premiere på selskabets streamingtjeneste, Prime Video.

Beslutningen er udtryk for en ny kurs i Amazon. Selskabet vil nemlig fremover satse på at producere serier med bredere appel end tidligere for at tiltrække flere til selskabets shopping- og streamingklub, Prime. Og til det formål er verdens måske nok bedst kendte eventyr-univers tilsyneladende oplagt.

- 'Ringenes Herre' er et kulturelt fænomen, som har appelleret til generationer af fans gennem litteratur og på biograflærredet, siger Sharon Tal Yguado, som leder afdelingen for tv-serier i Amazon Studios.

Den kommende tv-serie vil ifølge Amazon udforske nye udviklinger i historierne i den berømte fantasy-trilogi af J.R.R. Tolkien. Den opfattes som en potentiel rival til 'Game of Thrones', og der er fra begyndelsen spekulationer om flere såkaldte spin-offs.

Gollum og de andre fra Tolkien-universet kan i fremtiden opleves i tv-serie-format.
Gollum og de andre fra Tolkien-universet kan i fremtiden opleves i tv-serie-format.
 

Milliard-handel
Folkene bag boet efter Tolkien har også været ude med følere hos Netflix og HBO, skriver Hollywood-hjemmesiden Deadline.

Den opgiver, at rettighederne har kostet omkring 200 millioner dollar (1,3 milliard kroner). 

Ifølge Variety var den øverste leder i Amazon, Jeff Bezos, personligt involveret i forhandlingerne om rettighederne.

Ifølge Variety er det usædvanligt, at Bezos, der er kendt som fan af fantasy og science fiction, er personligt involveret i forhandlinger for Amazon Studios.

Ian McKellen i rollen som Gandalf.
Ian McKellen i rollen som Gandalf.
 

Store ambitioner
Bestræbelser på at få udviklet 'Ringenes Herre' som tv-serie ligger i tråd med Bezos' erklærede målsætning om at få Amazon Studios væk fra niche-produktioner.

Tidligere serier som 'Transparent' og 'Mozart in the Jungle' har trods kritiker-roser ikke haft en bred international appel.

Den sidste film i trilogien om Ringenes Herre, 'Kongen vender tilbage', løb med 11 gyldne statuetter ved Oscar-uddelingen i 2004.

Som den første eventyrfilm nogensinde i Oscar-historien blev den kåret som den bedste film. Og Peter Jackson fik en Oscar for 'Bedste instruktør'.

Danske Viggo Mortensen som helten Aragorn.
Danske Viggo Mortensen som helten Aragorn.
 

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i flash!
Seneste i flash!
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Jonas Skov Nielsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen