Skjult budskab i 'Paradise Hotel': Derfor gjorde jeg det

'Paradise Hotel'-deltageren Sami Hansen valgte helt bevidst at bruge programmet til at skabe opmærksomhed om konflikten mellem Israel og Palæstina

Sami Hansen i sin tanktop, som han fik lavet til lejligheden. Foto: TV3
Sami Hansen i sin tanktop, som han fik lavet til lejligheden. Foto: TV3

Det var et usædvanligt syn, der mødte seerne i torsdagens afsnit af 'Paradise Hotel'.

Her skiftedes fest og farver for en stund ud med drabelig alvor, hvis man så på deltageren Sami Hansens hvide tanktop. Her stod der med store, sorte bogstaver skrevet: 'Free Palestine', altså befri Palæstina.

Det er ikke set før, at programmet på den måde bruges til at fremme en politisk sag, men for Sami Hansen var det et helt bevidst valg.

Se også: Dansk realitybabe er smaskforelsket: - Han gør mig blød i knæene

Det siger han til Ekstra Bladet.

- Jeg er jo halvt palæstinenser og halvt dansker. Der sker nogle frygtelige ting dernede, og jeg synes ikke rigtig, at der bliver sat fokus på, hvor slemt det faktisk er. Jeg så det her som en mulighed for at skrive det på en af mine tanktops, så det måske ville tiltrække noget opmærksomhed, forklarer Sami Hansen.

Se også: Grusom ofring i 'Paradise Hotel': Havde ikke en chance

Meget fattigt
Hans far rejste for fem år siden fra Danmark og tilbage til den besatte Vestbred for at være sammen med sin familie, og da Sami Hansen for fire år siden rejse ned for at besøge ham sammen med sin søster, fik han styrket sin tro på, at noget er helt, helt galt. For faderen boede i flygtningelejren Al-Arroub på Vestbredden, som minder om en besat landsby.

- Jeg havde aldrig været der før, så det starter med, at vi ankommer til lufthavnen og skal vente otte timer på at blive lukket ind, hvor de tjekker vores oplysninger. Det var rimelig vildt.

- Derefter bliver vi hentet og kørt over til campen, hvor han bor. Ved hovedindgangen står fire-fem bevæbnede israelske soldater, som giver os lov til at komme ind. Stedet er meget langt fra, hvad jeg er vant til. Der er sten over det hele, og man kan godt se, at det er et meget fattigt område. Husene ligger tæt på hinanden, og man får en følelse af, at alle kender hinanden, forklarer Sami Hansen.

Israelske soldater patruljere foran al-Arroub-lejren på den besatte Vestbred syd for Jerusalem. Foto: Ritzau Scanpix/Abed Al Hashlamoun
Israelske soldater patruljere foran al-Arroub-lejren på den besatte Vestbred syd for Jerusalem. Foto: Ritzau Scanpix/Abed Al Hashlamoun

Kastede med tåregas
Trods de fattige kår oplevede han et samfund, hvor folk hjalp hinanden og forsøgte at hygge sig. Men han oplevede også, at særligt unge arabere havde en vrede mod de israelske soldater.

- Der var mange gange, hvor de unge arabere råbte ad soldaterne, og når de gør det, er der ikke nogen tolerance. Så bliver der kastet med tåregas og skudt op i luften for at advare dem om, at de skal stoppe. Der bliver ikke tolereret noget som helst, siger Sami Hansen.

Han understreger, at han ikke har noget imod israelere. Det er selve situationen i det politisk betændte område, han har svært ved at forstå kan finde sted i 2019.

- Jeg synes, det er synd, at de bliver behandlet som andenrangsborgere i deres eget land. Jeg render ikke rundt og hader alle israelere, for man kan ikke sætte dem i bås. Selvfølgelig er der nogle af dem, der er fucked up, men du kan sige det samme om danskere og tyrkere, siger han og fortsætter:

- Men nu har jeg været dernede og set, hvordan mennesker bliver holdt i snor. Det er lige meget, om det er palæstinensere eller danskere. Der er bare ikke nogle mennesker, der bør leve sådan. Jeg synes, det er vanvittigt, at der ikke er mere fokus på det.

Se også: Taget i billetfusk: Nu betaler realitydeltager tilbage

Stoppet af produktionen
Det er sjældent, at man ser et dansk realityprogram blive brugt til at fremme en politisk sag. Og der gik da heller ikke længe, før Sami Hansen blev bedt om at tage sin t-shirt af.

- Jeg havde tanktoppen på i det afsnit, vi så torsdag aften, og der sagde de ikke noget. Men på et senere tidspunkt havde jeg den på til morgenmaden, og der kom en fra produktionen ned til mig og sagde, at jeg skulle tage den af, fordi det var et politisk budskab, som jeg ikke måtte have på. Det syntes jeg var lidt stramt og mærkeligt, siger han.

Det har i skrivende stund ikke været muligt at få en kommentar fra TV3 til sagen. Hvordan det går Sami Hansen og de andre paradisoer kan ses tirsdag-torsdag på TV3.

Skærm

Mest læste i flash!