Skuespiller afviser dansefusk i Vild med dans

Dommerfavoritten Simon Stenspil mener ikke, at hans danseerfaring og DM-titel i rock'n'roll-dans giver ham en fordel i programmet

Ifølge TV2 må nydansere ikke have danset de såkaldte ballroom-danse på højt niveau. Foto: Mogens Flindt
Ifølge TV2 må nydansere ikke have danset de såkaldte ballroom-danse på højt niveau. Foto: Mogens Flindt

Fredag aften dansede Simon Stenspil en succesfuld vals til Whitney Houstons 'You Light Up My Life' og modtog den fornemme karakter 22.

Således høster han den højeste karakter anden uge i træk.

Her er Jens Werner ved at vise danskerne, hvordan man vrikker med hofterne. Foto: Mogens Flindt Danske kendte - 28. sep. 2018 - kl. 19:13 Styrer 'Vild med dans': Jeg er, som jeg er

Meget tyder da også på, at dansen heller ikke ligger den 35-årige skuespiller helt fjernt.

Se og Hør skriver i det seneste nummer, at han vandt DM i rock'n'roll-dans som otte-årig, og at han lister flere danse under sine kompetencer på skuespiller-CV'et.

Ingen fordel
Over for Ekstra Bladet bekræfter Stenspil, at han vandt danmarksmesterskabet i rock'n'roll, men afviser, at hans danseerfaring skulle give ham nogen fordel i programmet.

- Jeg har danset rock'n'roll, da jeg var otte år, så det synes jeg ikke, nej, siger han fåmælt.

Danske kendte - 22. sep. 2018 - kl. 18:46 'Vild med dans'-hemmelighed: Alle frygter den

Af skuespillerens CV fremgår det, at han angiver breakdance, hip-hop, rock'n'roll og standarddans som nogle af sine erfaringer, men det mindes han ikke umiddelbart efter fredagens program.

- Der står ikke andre danse (end rock'n'roll, red.). Jo, der står, at jeg har danset breakdance. Det har heller ikke rigtigt noget med det her at gøre.

- Det er noget, jeg har trænet for sjov og ikke noget, jeg på nogen måde kan bruge til noget, forklarer Simon Stenspil.

Diskvalificerer ikke
TV2 oplyser, at nydanserne ikke må kunne de såkaldte ballroomdanse på et højt niveau på forhånd, hvis de skal være med i programmet.

Ballroomdansene tæller blandt andet en række standarddanse som quickstep og tango, ligesom latindanse som samba og cha-cha-cha også hører under.

Rosa Kildahl og Esbern Syhler-Hansen. Foto: Mogens Flindt Film, tv & radio - 28. sep. 2018 - kl. 22:13 Chok: Seerdarling ude af 'Vild med dans'

Thomas Richardt Strøbech, der er redaktør på 'Vild med dans', blåstempler Simon Stenspil og fastslår, at hans danseerfaring ikke diskvalificerer ham.

- Nydanserne må gerne have forskellige baggrunde, og det er svært at sige præcist, hvornår nogen har for meget erfaring.

- Det vigtigste er, at 'Vild med dans' virker fremmed på nydanserne. Det skal være en ny oplevelse for dem, og så må der gerne være lige forhold, siger redaktøren.

Se klippet nedenfor i artiklen, hvor Simon Stenspil fortæller om favoritrollen i ' Vild med dans'

Se klippet øverst i artiklen, hvor Simon Stenspil fortæller om favoritrollen i ' Vild med dans'. Video: Christian Ørtoft
 

44 kommentarer
Vis kommentarer