Skuespiller i tårer: - Det frygteligste jeg har prøvet

Jakob Fauerby var tydeligt berørt under fredag aftens særlige Knæk Cancer-udgave af 'Vild med dans'

Jakob Fauerby har mistet sin mor til kræft, fortalte han fredag aften. Foto: Ritzau Scanpix
Jakob Fauerby har mistet sin mor til kræft, fortalte han fredag aften. Foto: Ritzau Scanpix

Skuespiller og nydanser Jakob Fauerby mistede sin mor, Anna Fauerby, til kræft i 2011.

Derfor var han tydeligt berørt, med tåre trillende ned ad kinderne, da der blev samlet penge ind til 'Knæk Cancer'-kampagnen under fredagens 'Vild med dans' på Det Kongelige Teater.

- Den dag min mor døde, var det frygteligste, jeg har prøvet i mit liv. At lære at skulle trække vejret i en verden uden min mor, er det værste, fortæller Jakob Fauerby, da showet er ovre.

Moren Anna blev 55 år og døde af lymfekræft, der havde spredt sig til lungerne, nyren, leveren og rygsøjlen, hvorefter det gik stærkt. Heldigvis er kræften ikke noget, der ligger i generne.

Jakob Fauerby er blevet far for første gang. Foto: Ritzau Scanpix/Martin Sylvest Danske kendte 'Vild med dans'-stjerne deler rørende billede

- Men det er dybt ulykkeligt, at hver tredje bliver ramt af det. Vi må finde en kur snart, siger Jakob Fauerby.

Faktisk er Jakob Fauerbys nyfødte datter, som han har sammen med manden Anders og deres fælles veninde Rebecca, opkaldt efter moderen.

Men selvom moderens sygdomsforløb var en meget trist periode, var det nødvendigt at kunne grine af det hele, mener Jakob Fauerby.

- Da jeg var inde på hospitalet sammen med min mor, havde vi det rigtig sjovt, vi udviklede en galgenhumor og grinte meget sammen. Det, tror jeg, var enormt vigtigt, særligt for os, der stod tilbage, fortæller skuespilleren. 

Også dansepartneren Silas Holst fortalte om et smerteligt tab efter parrets dans fredag aften.

I 2017 mistede han sin bonusmor, den tidligere danselærer Lene Løvendahl. Hun døde efter otte måneders kamp mod kræften.

Silas Holst - glemmer aldrig sin ekstra-mor. Foto: Linda Johansen Danske kendte Silas Holst i sorg: Reservemor død

41 kommentarer
Vis kommentarer