Står frem med tabubelagt sygdom

Mathilde Beuschau, der er kendt fra 'Årgang 0', lider af svær akne

Mathilde Beuschau fortæller ærligt om, at hun lider af akne. Privatfoto
Mathilde Beuschau fortæller ærligt om, at hun lider af akne. Privatfoto

Når man scroller ned gennem 18-årige Mathilde Beuschaus billeder på Instagram, ser man en lang række billeder af den smukke 18-årige kvinde med fejlfri hud, et smukt ansigt og en brun kulør.

Men billederne afspejler langtfra virkeligheden.

Det fortæller Mathilde Beuschau, der er kendt fra 'Årgang 0', i en ny miniserie om hende, der har fået navnet 'Mathilde - ketchup i blodet', og som er tilgængelig på TV2 Play netop nu.

Her fortæller hun om den karriere, hun er ved at bygge op som instagrammer.

- Jeg har 18.000 følgere på Instagram. Jeg har kun mange følgere, fordi jeg har været i 'Årgang 0'. Jeg har ikke kæmpet for dem, jeg har bare fået dem, siger hun i programmet.

- Det der med at være instagrammer kan til tider være meget fedt. Jeg kan godt lide at få positiv feedback til det, jeg lægger op, siger hun og understreger, at der dog også er en del bagsider.

Mathilde Beuschau har fået en kæreste. Privatfoto
Mathilde Beuschau har fået en kæreste. Privatfoto
 

I aften skal vi sige farvel til Stephanie, Christian og Rachel. Foto: Camilla Hey Film, tv & radio 'Årgang 0'-undren: Hyldet af DR, men ikke af TV2

Har kæmpet med akne
Hun lider nemlig af akne. En sygdom, hun før i tiden ikke har turdet vise frem på de sociale medier, men som hun nu ærligt viser frem i programmet på TV2 Play.

- Jeg er faktisk rigtig træt af mine urenheder, fordi jeg går med makeup, når jeg skal lægge billeder på Instagram, når jeg skal noget, eller når jeg lige føler for at være lidt pæn en gang imellem. Så er det bare irriterende, når jeg ikke går med makeup, at man kan se det meget tydeligere. Sådan er livet. Det går over på et eller andet tidspunkt. Det hjælper nok ikke, at jeg arbejder så meget ved en friture hver eneste dag, siger hun med et grin med reference til sit arbejde på McDonald's.

- Jeg kunne ikke forestille mig at lægge billeder op af min hud uden makeup på Instagram, når den ikke er pæn. På Instagram og på de sociale medier skal man skabe sådan et image af, at alt er perfekt, og at man altid ser godt ud, og jeg burde være ligeglad, for jeg er meget ligeglad normalt med, hvad folk synes om mig, men ligeså snart det er på de sociale medier, er det bare noget andet. Og så føler jeg den her trang til at gøre det også, siger hun videre.

Her ses Mathilde Beuschau uden makeup. Foto: TV2
Her ses Mathilde Beuschau uden makeup. Foto: TV2
 

Ifølge Mathilde Beuschau går hun så meget op i sine billeder på Instagram, at hun vil slette et billede, såfremt hun ikke får nok positive tilkendegivelser.

- Jeg kommer også til at slette billeder, hvis jeg ikke får nok 'likes', for så er det som om mine følgere ikke mener, at det er godt nok. Så sletter jeg det. Det er forfærdeligt, siger hun ærligt og fortæller, at det giver en form for anerkendelse, når man får 'likes' på billeder.

Mathilde Beuschau har fået en kæreste. Foto: Privatfoto Danske kendte Kendt fra 'Årgang 0': Har scoret sin chef

Vil bryde tabu
Til Ekstra Bladet fortæller Mathilde Beuschau, der sammen med sin familie forlod 'Årgang 0' i 2007, at der er en særlig grund til, at hun nu vælger at stå frem og vise sin hudsygdom.

- Jeg synes, det er vigtigt at fortælle om det, fordi der er mange på min alder, der har det på samme måde. Det fylder meget i ens hverdag, at man har problemer med sin krop på den ene eller anden måde. Jeg har selv haft det rigtig svært. Jeg arbejder med mennesker, og det der med at man ikke føler sig tilpas med sin egen krop er svært, når man omgås andre mennesker hele tiden.

Hun fortæller, at der er en bestemt grund til, at hun ikke har delt billeder af sig selv uden makeup på de sociale medier.

- På de sociale medier handler det jo om at skabe et bestemt image af sig selv - et perfekt billede. Førhen har jeg ikke været modig nok til at gøre det. Jeg har været bekymret for, hvad folk ville skrive. Det har været en af grundene til, at jeg ikke har gjort det.

Sådan så Stephanie, Mathilde, Rachel, Emma og Marie ud i den allerførste omgang 'Årgang 0', der blev vist i 2001. Foto: TV2/Per Arnesen Kendte Klar til allersidste 'Årgang 0'-premiere? Læs alt om millionærfamilien og de 'glemte' deltagere

- Men i forbindelse med det her program til TV2 Play spurgte redaktøren, om jeg kunne være interesseret i at vise mig selv uden makeup, når jeg fortalte om mine problemer. Først tænkte jeg 'nej'. Men så ændrede jeg ret hurtigt mening, fordi jeg blev enig med mig selv om, at det var et vigtigt budskab. Hun fik mig ud af min comfort zone, så nu går jeg 'all in', siger Mathilde Beuschau.

Vil dele flere billeder
Hun håber, at hun kan inspirere andre unge til at turde stå ved deres små fejl og særheder - også på de sociale medier.

- Jeg synes, det er vigtigt, at unge mennesker får at vide, at det er okay ikke at være perfekt. Jeg tror på, at der er mange som mig, der har haft det svært og derfor ikke har haft lyst til at gå uden for en dør, fordi de har følt sig utilpasse på grund af deres krop, og sådan skal det ikke være.

- Derfor vil jeg også selv vise flere billeder af mig selv uden makeup i fremtiden i stedet for at vise det her perfekte billede. Jeg har fået rigtig mange positive henvendelser på programmet fra folk, der har de samme problemer som mig. Så det viser også, at det er noget, der er vigtigt at tale om.

Mathilde Beuschau arbejder til daglig på McDonald's, hvor hun er i gang med at uddanne sig til skiftleder. For nylig er hun flyttet sammen med sin kæreste, René, som hun har mødt på arbejdet.

1 af 2 Mathilde Beuschau har fået en kæreste. Foto: Privatfoto
2 af 2 Mathilde Beuschau fortæller ærligt om, at hun lider af akne. Privatfoto
66 kommentarer
Vis kommentarer