Stor brøler på TV2: 'Nu har vi fattet det!'

En række seere på Fyn blev stopfodret med den samme reklame i lang tid, før det rigtige program gik i gang

Arkivfoto: Jens Dresling
Arkivfoto: Jens Dresling

En række seere på TV2 fik sig søndag aften et lidt andet syn, end de havde forventet, da de sad foran tv-skærmen for at se søndagsfilmen 'Our Kind of Traitor'.

I stedet for den britiske thriller fik de nemlig undervejs serveret en yderst stædig reklame for CBB Mobil, der kørte over skærmen i en nærmest uendelig, gentagende strøm.

I omkring fem minutter kørte den samme reklame i ring, og det kom blandt andet til udtryk på TV2's Facebook-side, hvor flere brugere nåede at udtrykke deres utilfredshed, inden aftenens hovedfilm atter vendte tilbage til skærmen.

- Er der dog ikke nogen, der vil kvæle den reklame fra CBB på TV2, der nu har kørt uafbrudt i 10 minutter, skriver en bruger blandt andet, mens en anden kort skriver 'Nu har vi fattet det ...' sammen med en video af den insisterende reklame.

Henviser til leverandør
Men selvom det altså var på TV2's hovedkanal, en række seere fik en afbrydelse midt i en go' film, ligger problemet ikke hos TV2. Hos TV2's kommunikationsafdeling henviser man nemlig til virksomheden Cibicom (der indtil for nylig hed Teracom), som blandt andet står for at distribuere TV2's signal ud til Boxer-kunder.

Og Cibicom bekræfter over for Ekstra Bladet, at afbrydelsen skyldes en teknisk fejl hos dem.

- Klokken 21.15-21.20 skulle der ligge en crawl-tekst (tekst, der løber i bunden af skærmen under en udsendelse, red.) under filmen, som gør seerne på Fyn opmærksomme på, at det kan være nødvendigt for dem at re-tune deres fjernsyn på onsdag, siger administrerende direktør Martin Løbel til Ekstra Bladet.

- Men i forbindelse med, at man kobler crawl-teksten på, sker der en fejl, der gør, at der kommer noget andet på, og det er så åbenbart en reklame, siger han.

TV2 gjorde derfor Cibicom opmærksom på problemet, hvorfor reklamen altså blev fjernet igen efter omkring fem minutter.

Martin Løbel fortæller, at afbrydelsen kun har ramt de seere på Fyn, der bruger stueantenne, da det var en meddelelse rettet mod dem.

- Meddelelsen skulle komme i forbindelse med ombygningen af det digitale sendenet i Danmark, fordi man rømmer frekvenserne over 700 MHz. De bruges i dag til tv, men når man kommer frem til april 2020, så bliver de frigivet og brugt til mobilnet, forklarer Martin Løbel om baggrunden for meddelelsen, der altså endte med at være noget helt andet.

- Det beklager vi selvfølgelig på det kraftigste, lyder det fra direktøren.

91 kommentarer
Vis kommentarer