Tilbragte årevis i fængsel: ’Robinson’ ramte Thomas hårdt

Thomas Jakobsen understreger dog, at han gjorde sit bedste for at vinde i dødskampen, hvor han tabte til Emma og Tina og derfor måtte forlade programmet

Thomas Jakobsen åbnede op om sin fortid, da han deltog i 'Robinson Ekspeditionen'. Foto: TV3
Thomas Jakobsen åbnede op om sin fortid, da han deltog i 'Robinson Ekspeditionen'. Foto: TV3

Når man har siddet fængslet, er følelsen af at være spærret inde noget af det sidste, man ønsker at opleve.

Det kan ’Robinson’-deltageren Thomas Jakobsen, der her til aften røg ud af ekspeditionen, skrive under på.

I sine yngre år fik han en dom for bedrageri og måtte tilbringe år bag tremmer. Det ramte ham hårdt på øen til hans egen overraskelse.

- Jeg har siddet mange år i fængsel og brugt ligeså mange år af mit liv på at komme videre og blive et bedre menneske. Det er fem år siden, jeg sad i fængsel, og jeg har arbejdet med mig selv både fysisk og mentalt lige siden. Jeg troede, jeg var ovre det, siger 30-årige Thomas Jakobsen til Ekstra Bladet.

Se også: Kan du genkende hende? Her har du set ’Robinson’-baben før

Alligevel blev han udfordret på øen. Deltagerne har et par hundrede meter strand at boltre sig på, men der er klare regler for, hvor de må opholde sig, og hvor de ikke må. Oveni det er den måske største faktor i programmet kedsomheden, som deltagerne skal kunne administrere, hvis de vil nå langt.

- Det gav mange timer til at fundere over tingene, og det var, som om jeg faldt tilbage i det gamle mønster. Jeg var meget paranoid engang, fordi jeg var efterlyst og hele tiden kiggede mig over skulderen. Det var noget, der kom frem i mig igen; at jeg ikke kunne komme væk. Jeg følte det, som om jeg sad i en isolationscelle, siger han åbent.

I dysten skulle deltagerne sørge for, at pælene ikke væltede. Foto: TV3
I dysten skulle deltagerne sørge for, at pælene ikke væltede. Foto: TV3

Blev ludoman
Han havde derfor flere samtaler med produktionen og en psykolog, der er tilknyttet programmet, og de fik overbevist ham om, at han skulle fortsætte i programmet.

- For mig er det en stor ting at skulle kæmpe med sådan nogle ting for åben skærm. Én ting er at skulle fortælle hele Danmark om min fortid. Noget andet er at skulle kæmpe en så personlig kamp for åben skærm, og jeg havde lidt svært ved at acceptere, at hele Danmark skulle følge med i det, siger han og fortsætter.

- Ét er, at man har været et røvhul og virkelig overvejet livet. Noget andet er at vise, at man godt kan blive et ordentligt menneske. De fik overbevist mig om, at jeg ville blive glad for det senere, hvis jeg blev.

Se også: Her er sandheden om 'Robinson'-skandalen

- Hvad er det præcist, du har gjort. I programmet nævnes bedrageri?

- Det er den pæne forklaring. Jeg hang i et miljø med nogle, der var gode til svindel og bedrag og levede det hurtige liv med poker og casino. Da jeg var 20 år gammel, blev jeg uddannet butikschef og kunne tjene en masse penge. Jeg udviklede et spilleproblem, og huset vinder altid. Jeg havde en lang periode, hvor jeg lavede en lang række ting, der var bedrageri. Det stod på i et par år, inden jeg blev anholdt og kørt i Vestre Fængsel, hvor jeg sad i knap 18 måneder, inden jeg fik min dom, siger han.

Se også: Efter snyd i 'Robinson': - Der er virkelig kø ved håndvasken

Ramt af rastløshed
Thomas Jakobsen lægger ikke skjul på, at han har lavet noget forkert, men håber at folk ikke vil dømme ham på, hvad han lavede i fortiden, men i stedet respektere, at han siden har brugt tiden på at blive en bedre udgave af sig selv.

Thomas Jakobsen da han opdager, at han er ude af programmet. Foto: TV3
Thomas Jakobsen da han opdager, at han er ude af programmet. Foto: TV3

Han har længe drømt om at deltage i 'Robinson Ekspeditionen', og selv om han i aftenens afsnit røg ud af programmet, så fortryder han ikke sin deltagelse. Han afviser dog pure, at han ville hjem og derfor lod sig tabe i aftenens dødskamp.

- Jeg ville ikke ryge. At tabe er ikke i mit ordforråd. Grunden til at jeg meldte mig til at dyste i en dødskamp var, at jeg elsker at komme i krig. En anden grund var, at jeg havde det lidt psykisk svært på øen. Jeg blev ramt af rastløshed og ville gerne ud og brænde krudt af, siger Thomas Jakobsen.

Dødskampen blev vundet af Tina fra veteranerne. Foto: TV3
Dødskampen blev vundet af Tina fra veteranerne. Foto: TV3

- Hvordan var følelsen i kroppen så, da du røg ud?

- Det kom som et kæmpe chok. Jeg troede, at Emma havde tabt, men jeg turde ikke at kigge over på hende, fordi jeg var koncentrereret. Men da jeg taber og kigger, kan jeg se, at pigerne stadig står snorlige. Og der går det op for mig, at eventyret, som jeg har drømt om i årevis, er slut. Det var ærgerligt, men det var også en befrielse, at jeg skulle hjem til hverdagen, familien og kæresten. Jeg havde et kæmpe afsavn, erkender han.

Mest læste
Mest læste
Seneste i flash!
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen