Nikolaj & Julie erobrer en Emmy

Ny dansk Emmy-sejr: 'Nikolaj og Julie' vandt Emmy Awards i New York - Sofie Gråbøl og Peter Mygind jubler

Sofie Gråbøl og Peter Mygind havde trukket i det fine tøj til Emmy-uddelingen. (Foto: AP)
Sofie Gråbøl og Peter Mygind havde trukket i det fine tøj til Emmy-uddelingen. (Foto: AP)
NEW YORK (Ekstra Bladet): De kom og lignede en million. De første rigtige stjerner på den røde løber. Parat til at indtage verden. Og det lykkedes.

- Jeg var sprængfyldt med sommerfugle i maven. Troede ikke jeg ville være så nervøs, men det blev jeg, sagde Sofie Gråbøl.

Hun havde en ræv - ikke bag øret, men rundt om halsen. Udlånt af forretningen Diva, der godt kan se sådan en, når hun er der. Også selv om det er helt hjemme i New York.

- Allerede nede i Cannes, hvor jeg var til tv-festivalen, og hvor vi blev nominerede, skreg jeg først højt, da det gik op for mig, at vi var nomineret. Så brød jeg sammen i gråd. Aftenen i aften er da bare endnu vildere. Det er uvirkeligt. Virkelig uvirkelig. Faktisk kan jeg slet ikke tro det. Det virker, som om man spiller med i en film, selv om det jo er noget underligt noget at sige for en skuespiller, siger Peter Mygind.

- Det er helt fantastisk. Jeg troede slet ikke, jeg ville gå så meget op i det, men det er helt utroligt, sagde Sofie Gråbøl, da det i nat stod klart, at Emmy-statuetten skulle hjem til Emma, tv-personernes datter.

- Jeg troede ikke på det. Et lille land som Danmark kan da ikke vinde to år i træk, men det har vi altså præsteret med 'Nikolaj og Julie', sagde DR's dramachef Ingolf Gabold efter sejren ved gallafesten på Hilton Hotel i New York i nat.

Alene det at blive nomineret var alle glade for. Ikke mindst DR, der sidste år vandt statuetten i bedste drama lavet uden for USA med 'Rejseholdet'.

DET ER VILDT
- Jeg syntes på forhånd, at det er vildt, at Danmark blev nomineret igen i år. 'Nikolaj og Julie' er altså valgt til at være blandt de bedste fire dramaserier uden for USA, men i hele resten af verden. Det kan vi vist godt være stolte af. Og så vandt vi. Så må vi altså være det bedste. Ikke til at fatte, siger instruktøren bag de første afsnit, Charlotte Sachs Bostrup.

Sammen med resten af holdet er de for længst kommet videre efter optagelserne til den serie, der optog næsten alle danskere. Seertal på 1,7-1,8 millioner til de sidste afsnit betyder, at to ud af tre danskere, som så tv sådan en søndag aften, fulgte netop denne serie.

NYE PROJEKTER
Charlotte Sachs Bostrup er i gang med hele to filmprojekter.

- Jeg har et dogme-projekt liggende, som også er i et samarbejde med DR. Arbejdstitlen er 'Livet er en fest', og det passer jo godt med en aften som denne. Men det må jeg parkere lidt, da vi har fået finansieringen af 'Familiens Gregersen' igennem. Det er et Regner Grasten-projekt, som bygger på Kampmanns bøger om den familie fra 70'erne, fortæller Charlotte Sachs Bostrup.

Netop det med familier er oppe i tv for tiden. Det spanske bidrag til Emmy var sådan en slags Matador-agtig serie, men med beskrivelse af Franco-tiden. DR starter til nytår deres afløser, der helt enkelt kaldes 'Krøniken', som ligeledes følger udviklingen i en enkelt familie og bruger det til at beskrive samfundsudviklingen her fra 1949 og frem. I

Spanien oplevede de, at den type serier også interesserer seere, som ikke selv har oplevet perioden.

Sofie Gråbøl har også to film-projekter i gang.
- Ved de sidste optagelser på 'Nikolaj og Julie' var man så flinke, at mine roller blev presset sammen, så jeg kunne slutte lidt før de andre. Jeg blev færdig om fredagen og startede på Paprika Steens nye film om mandagen, så også her var mit arbejde presset sammen. Det var en meget hård periode, så jeg har haft godt af at have et par måneder fri. I starten af december starter jeg på optagelserne til en ny dansk film, fortæller hun.

THE FULL MONTY
Peter Mygind venter lidt med at holde fri. Det bliver først i starten af det nye år, uanset at han forleden sagde til Ekstra Bladet, at han følte sig nedslidt. Der er masser af tv-optræden i de kommende måneder, ligesom han tager ud til mange firmaer for at optræde.

Men først og fremmest handler det om 'The Full Monty' på Bellevue Teatret. Her må han smide tøjet for at kunne være med i striptease-forestillingen aften efter aften.
Så på den måde var Emmy Awards måske ikke den store forandring for ham. Nu kan man da sige, at hele Danmark har noget, vi stolt kan vise frem.
1 af 2 Piv Bernth og seriens forfatter Søren Sveistrup. (Foto: AP)
2 af 2 Sofie Gråbøl og Peter Mygind havde trukket i det fine tøj til Emmy-uddelingen. (Foto: AP)
Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i flash!
Seneste i flash!
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Jakob Hansen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen