Gråbøl og Kaas klar til ny stor DR satsning

Ole Bornedal har samlet et stjernehold af skuespillere til DR's historiske satsning ' 1864' om slaget ved Dybøl

Sofie Gråbøl og Nikolaj Lie Kaas spillede sammen i DRs 'Forbrydelsen'. Næste år kan de opleves igen opleves i en nye DR-søndagssatsning. (Foto: Mogens Flindt).
Sofie Gråbøl og Nikolaj Lie Kaas spillede sammen i DRs 'Forbrydelsen'. Næste år kan de opleves igen opleves i en nye DR-søndagssatsning. (Foto: Mogens Flindt).

I næste uge præsenterer DR holdet bag stationens hidtil største satsning, '1864', der dels skal blive til en helaftensfilm, dels en tv-serie på otte afsnit af hver en times varighed.

Både manuskript og instruktion er lagt i hænderne på Ole Bornedal. Og allerede nu kan Ekstra Bladet afsløre en lang række af de bærende navne i serien, der handler om slaget ved Dybbøl i 1864.

På rollelisten ses blandt andre Pilou Asbæk, Sofie Gråbøl, Nikolaj Lie Kaas, Helle Fagralid, Waage Sandø, Søren Sætter-Lassen, Jens Jørn Spottag, Henrik Prip og Rasmus Bjerg.

Ud af budgettet på 173 millioner kroner kommer de 100 millioner kroner fra DR, som har fået de mange penge som en særlig bevilling fra Kulturministeriet til en historisk tv-serie.

Læs også:

Se også: DR laver serie om Dybbøl-dramaet

De øvrige millioner kommer fra tvstationer i Norge, Sverige, Tyskland samt fonde, Kun få optagelser kommer til at finde sted på selve Dybbøl Banke i Sønderborg, hvor slaget stod for snart 150 år siden. Det meste af området er fredet. Derfor optages seriens kampscener primært i Tjekkiet.

Resten af filmen skal laves på Fyn, hvor Ole Bornedal har set sig varm på Hagenskov Gods ved Assens som location.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Ole Bornedal eller de nævnte skuespillere. Kun Pilou Asbæk er vendt tilbage på Ekstra Bladets henvendelse.

Han sms'ede, at han beklageligvis ikke kunne kommentere artiklen.

Læs også:

Ole Bornedal mener, at de gamle drenge scorer unge kvinder, fordi de kan nogle tricks, som de unge fløse ikke kan, Foto: Jesper Mortensen Film - 24. nov. 2012 - kl. 09:21 Ole Bornedal: Besat af lidenskab

Heller ikke Miso Film, der står for produktionen, ønsker at be-eller afkræfte oplysningerne om stjerneholdet.

- Jeg kan ikke sige andet end, at optagelserne starter 3. april, siger producer Peter Bose.

'1864' bliver vist på DR1 i efteråret 2014.

Det meste af området er fredet. Derfor optages seriens kampscener primært i Tjekkiet.

0 kommentarer
Vis kommentarer