X Factor: Dommerne stækket - seerne får magten

For første gang i dansk 'X Factor' bliver det seerne, der helt og holdent bestemmer, hvem der skal ud af et ordinært 'X Factor'-program

Thomas Blachman behøver ikke råbe af Anne Linnet og Ida Corr i aften, for det bliver ikke dem, der skal være bøddel over deltagerne. Men det er ikke sikkert, det afholder ham fra det. (Foto: Mogens Flindt)
Thomas Blachman behøver ikke råbe af Anne Linnet og Ida Corr i aften, for det bliver ikke dem, der skal være bøddel over deltagerne. Men det er ikke sikkert, det afholder ham fra det. (Foto: Mogens Flindt)

Det bliver lidt lettere at være Thomas Blachman, Ida Corr og Anne Linnet i aften.

Læs også:

Se også: Kong dramaqueen: Blachman bare bedst!

Det er nemlig ikke en af dem, der skal være den onde bøddel og smide en deltager ud af 'X Factor'.

Lukker munden på kritiske seere
Som noget nyt indfører DR i aftenens program, at det er seerne, der både vælger, hvem der skal i farezonen og efterfølgende også, hvem der skal forlade programmet.

- Der har været så meget snak om sangvalg i årets 'X Factor', og mange seere har kritiseret dommerne for at vælge de forkerte sange. Derfor giver vi nu seerne magten, så de kan vælge, hvem der skal ud, siger underholdningschef Jan Lagermand Lundme om programændringen.

Læs også:

Se også: Ydmyge Wasteland: Vi blotter os totalt

Det er første gang, seerne får den fulde magt i et ordinært show. Umiddelbart kan man tænke, at dommerne kommer til at få en stille aften på kontoret med det nye tiltag, men det afviser underholdningschefen.

- Det gør jo, at de nu skal kæmpe ekstra for deres deltagere, fordi de skal jo i høj grad appellere til seerne for at få dem til at stemme på deres deltagere, siger Jan Lagermand Lundme.

Læs også:

Thomas Blachman har virkelig fået kam til det hår, han ikke har med sine to meddommere i årets 'X Factor'. (Foto: Mogens Flindt) TV - 2. mar. 2013 - kl. 10:27 TV: Ida og Anne kører Blachman træt

- Men så slipper de i det mindste for at blive upopulære, hvis seerne mener, at de tager det forkerte valg..?

- Opgaven som 'X Factor'-dommer er at være ærlig. Det er ikke nogen popularitetskonkurrence, og det er ikke derfor, vi har valgt at give magten til seerne. Det er ganske enkelt hele diskussionen omkring sangvalget, som har gjort, at vi ændrer på forløbet, siger han.

Læs også:

Se også: Blachman bøjer sig: Endelig kendte sange til de unge

- Hvad siger dommerne til at overlade afgørelsen til seerne?

- Jeg har faktisk ikke talt med dem om det, men jeg ved, at de har fået det at vide. Og skal vi ikke sige det sådan, at jeg nok havde hørt noget, hvis der var nogen, der var dybt uenige i vores beslutning, siger Jan Lagermand Lundme.

0 kommentarer
Vis kommentarer