X Factor er blevet alfahannernes kamp

Anne Linnet og Thomas Blachman har sat sig på tværs i hinandens univers i dette års udgave af 'X Factor'

Det er ikke ligefrem pli, der pryder Anne Linnet og Thomas Blachmansdeltagelse som dommere i årets X Factor (Foto: Mogens Flindt)
Det er ikke ligefrem pli, der pryder Anne Linnet og Thomas Blachmansdeltagelse som dommere i årets X Factor (Foto: Mogens Flindt)

Der har de senere år ikke været meget tv, der har kunnet måle sig i underholdningsværdi med ’X Factor’, men DR’s musikalske cocktail af lige dele drama, ægte følelser, identifikation og bred underholdning fortyndes en lille smule for hver ny sæson.

Sidste fredag blev ’X Factor’-cocktailen udvandet yderligere, da dommerpanelets to brovtende alfahanner røg i egoerne på hinanden. Danmarks ukronende popdronning, Anne Linnet, blev gedigent gammelkone-mopset på den uofficielle danmarksmester i meningsløs rablen, Thomas Blachman.

Læs også:

Se også: Blachman fik unge Anna til at græde

Det var lykkedes Blachman, på trods af sine kroniske kanonader af vrøvl, at få sammenstykket enkelte sætninger, der trods alt var lange og sammenhængende nok til, at Anne Linnet blev stødt på macho-manchetterne.

Derfor straffede hun Blachman med at sende den ellers åbenlyst talentfulde Zaina ud af konkurrencen.

Læs også:

Se også: Her er Linnets (sø)forklaring: Derfor valgte jeg Zaina fra

Til stort held for Jonas, hvis primære kvaliteter består i stumpe bukser og koket trutmund.

Subtil aggression
Midt i den skræppende hanekamp sidder Ida Corr med det skønneste smil i showbiz, der som den eneste af dommerne ikke har glemt helt elementær pli og gjorde gode miner til slet spil. Det er nok ikke nemt, når ens bedste bud på en vinder, Chresten, er en vestjyde, hvis totale sceneshow består i at bevæge overlæben i subtil aggression.

Læs også:

Det er ikke altid lige let at tale jysk, når man er vokset op i Gentofte. Men Chresten er en tålmodig læremester. (Grab: ekstrabladet.tv) TV - 9. feb. 2013 - kl. 13:58 TV: Så kan hun lære det: Chreeesten

Og slet ikke når hun samtidig er flankeret af to selvsmagende krukker, der forveksler dårlig opførsel med magt og i benovelse over sig selv helt har glemt det, programmet burde handle om - nemlig deltagerne. Blachmans attitude virker efterhånden indstuderet, og hans animerede lommefilosofi forekommer ofte påtaget og en anelse metaltræt.

Læs også:

Blachman og Anne Linnet er stadig gode venner og kolleger trods deres skarpe meningsudvekslinger. (Foto: Mogens Flindt) TV - 18. feb. 2013 - kl. 17:39 TV: Blachman: De kan rende mig i røven

Det bliver spændende at se - ikke hvem der vinder ’X Factor’ i år, men om Blachman også igen i år truer med at forlade programmet og så faktisk gør det.

På æblerov
Skulle programmet fortsætte næste år, bør Anne Linnets videre deltagelse også tages op til revision. Hun har udstråling som en våd papkasse og har samme mokkeagtige facon som en ældre, sur pebermø, der truer nabobørnene på æblerov med sin knortede stok. Ud med hende.

Læs også:

Blachman var indebrændt, da Anne Linnet sendte et af hans unge stjernefrø ud. (Foto: Mogens Flindt) TV - 16. feb. 2013 - kl. 02:10 TV: Blachman: Jeg råbte og skreg af Anne

Kører 'X Factor' yderligere sæsoner, skal der lyde et par bønner til DR:

Vær venlig at stoppe den evindelige klappen i takt, der pr. automatik starter, hver gang en deltager har tændt for mikrofonen. Det gør det vanskeligere at høre deltagerne synge - det var vel derfor, vi tændte for programmet, og ikke for at overvære publikums Lars Lilholt-koncert-manerer.

Og hold så lige op med at påstå, at det er helt tilfældigt, i hvilken rækkefølge deltagerne bliver nævnt i forbindelse med den ugentlige af- og udstemning - der er jo altid to af de svageste kandidater til sidst!

Til sidst - må vi ikke nok også få at vide, ud over de udvalgte sanges titel, hvem der har skrevet sangen og hvornår?

Og så god ’X Factor’ i aften - mon ikke hr. Trutmund ryger ud?

Læs også:

Se også: X Factor: Nu ryger han altså ud

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i flash!
Hent flere