Hellere lav og charmerende end høj og irriterende

Anna og Lusanda er 'X Factor's miniputter. De to 16-årige piger må konstant gå rundt med deres pas for at bevise deres alder

Frederik fra Wasteland er med sine 203 cm. 'X Factor's højeste deltager. Han er en halv meter højere end Lusanda. (Foto: Jesper Mortensen)
Frederik fra Wasteland er med sine 203 cm. 'X Factor's højeste deltager. Han er en halv meter højere end Lusanda. (Foto: Jesper Mortensen)

Læs også:

Se også: X Factor: Nu ryger han altså ud

Til sammen er Anne Linnets pige-duo Anna & Lusanda kun lidt mere end tre meter høje. Og det kan give visse problemer, når man ikke rager ret meget op i landskabet.

Da pigerne forleden var på McDonalds, måtte de vente længe på deres mad hos fastfood-giganten.

Læs også:

Se også: Blachman fik unge Anna til at græde

Ikke fordi det tog specielt lang tid at tilberede deres burgere og fritter. Det var mere det med at få bestilt maden, der var problematisk for de to 16-årige piger.

- Vi stod helt foran i køen. Men ham ekspedienten blev bare ved med at kigge over mit hoved og sige ’Næste’, så vi blev sprunget over rigtig mange gange. Til sidst rakte jeg hånden i vejret og sagde ’Hallooo, vi skal altså have noget at spise’, fortæller Lusanda på 153 centimeter.

Træls at skulle bevise alder
Anna er tre centimeter højere, men det hjalp hende ikke meget, da hun skulle i biografen og se en af ’Paranormal Activity’-filmene, som har en aldersgrænse på 15 år.

- Jeg stod i kø sammen med min kæreste, som er et år yngre end mig. Og alligevel var det mig, de bad om at se id på mig og ikke min kæreste. Det var bare så pinligt at stå der som 16-årig og blive bedt om id. Alle i køen stod bare og gloede på mig, fortæller Anna.

Læs også:

Se også: Det sker der bag X Factor-scenen: Adrenalin-pøller og indianerdans

Derfor går begge pigerne konstant rundt med deres pas eller sygesikringsbevis, så de kan bevise, at de er 16 år.

- Det er ret træls, siger Lusanda fra Horsens det på godt jysk.

Vi holder os godt
De to piger har begge en dansk far og en udenlandsk mor. Anna er halvt filippinsk, mens Lusanda er halvt sydafrikansk. Og det er netop deres mødre, de har deres højde - eller mangel på samme - fra, mener de.

- Min mor er lavere end mig, siger Anna.

- Begge mine forældre er også lave. Jeg er næsten ligeså høj som min mor, lyder det fra Lusanda.

Læs også:

Se også: Wasteland er 10 gange så populære som Jonas

De to piger, der til dagligt går i 10. klasse - Lusanda i Horsens og Anna i Sydhavnen i København - har hørt for deres højde hele livet.

- Jeg har tit fået at vide, at jeg ligner én på otte år. Og så er jeg bare sådan lidt, ’Hvad, jeg er 16?!’. I starten var det virkelig irriterende. Men når man bliver ældre, kan man grine af det, for så gider man jo ikke se ændre ud. Så vil man gerne se ung ud, så der har vi en fordel, smiler Anna.

- Jeg tænker lidt, at når vi bliver 30, ligner vi nogle på 20. Så vi kommer måske til at holde os ret godt, supplerer en smilende Lusanda.

Blev mobbet i skolen
Hun blev mobbet i de yngre klasser, fordi hun var den laveste i sin klasse.

- Der var mange, der var efter mig. De kunne de finde på at gå ind i mig med vilje, måske sådan lidt for sjov. Jeg synes bare ikke, det var sjovt. Jeg sagde stop og hold op, men det blev bare ved, så til sidst var det egentlig kun for at genere mig, fortæller Lusanda.

Læs også:

Se også: Deltagere raser over X Factor-dommere: I er latterlige!

Pigerne har derfor fundet deres eget lille motto, som de tit hiver frem:

'Hellere lav og charmerende end høj og irriterende'.

Læs også:

Se også: Ingen snyd med lyd: X Factor er ren

1 af 2 Anna og Lusanda ser det som en fordel, at de er 'de små' i 'X Factor'-sammenhæng. – Folk ved altid, hvem 'de to små piger fra 'X Factor' er', siger Lusanda. (Foto: Jesper Mortensen)
2 af 2 Frederik fra Wasteland er med sine 203 cm. 'X Factor's højeste deltager. Han er en halv meter højere end Lusanda. (Foto: Jesper Mortensen)
0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i flash!
Hent flere