Coca-Cola anklaget for racistisk reklame

Amerikanske arabere føler sig stødte over cola-gigantens Super Bowl reklame

Den arabiske mand i reklamen kommer aldrig med i ræset på grund af sine stædige kameler, hvilket var en tand for meget for de amerikansk-arabiske foreninger. (FOTO: Coca-Cola Chase 2013)
Den arabiske mand i reklamen kommer aldrig med i ræset på grund af sine stædige kameler, hvilket var en tand for meget for de amerikansk-arabiske foreninger. (FOTO: Coca-Cola Chase 2013)

Der er vrede miner i de amerikansk-arabiske miljøer ovenpå Super Bowl reklamen fra sodavandsgiganten Coca-Cola.

I reklamen ser man fire grupper, der alle ræser mod colaens hellige land - en samling cowboys, nogle Las Vegas show-piger, Mad Max-agtige bikere og en arabisk kamelpasser.

I slutningen af reklamen opfordrede firmaet amerikanerne til at gå ind og stemme på, hvem der skulle vinde ræset.

Se den udskældte reklame her.

Læs også:

Se også: TV: Upton afbryder Super Bowl

Men man kunne ikke stemme på den arabiske mand med kamelerne, som overhovedet ikke er med i ræset.

Desuden er reklamen blevet udskældt for at afbillede arabere som gammeldags.

Både den amerikansk-arabiske diskriminations komité og det muslimske institut for tværreligiøse studier var på banen med voldsom kritik af det stereotype billede på araberen.

Læs også:

Ravens' defensive back Chykie Brown fejrer sejren søndag nat. (Foto: AP) NFL - 4. feb. 2013 - kl. 07:36 Super Bowl - de vigtigste fakta

Coca-Cola var med det samme på barrikaderne og forsvarede deres setup med, at araberen i virkeligheden spillede en skuespiller, der var ved at indspillet sin seneste storfilm.

Siden har flere af de kritiske røster lagt sig.

- De har forklaret sig og jeg vil sige at vi har fået en bedre forståelse for kampagnen og dens indhold, siger Abed Ayoub, der er direktør for den amerikansk-arabiske diskriminations komité.

Se hvilket hold der endte med at vinde ræset her.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i flash!
Hent flere