BBC-stjernes ofre var helt ned til otte år

Politiet har kortlagt 214 lovovertrædelser, og 80 procent af Jimmy Saviles ofre var børn eller unge

Den afdøde BBC-stjerne Jimmy Savile er mistænkt for at have mange seksualforbrydelser på samvittigheden. (AP Photo/Matthew Fearn, Pool, File)
Den afdøde BBC-stjerne Jimmy Savile er mistænkt for at have mange seksualforbrydelser på samvittigheden. (AP Photo/Matthew Fearn, Pool, File)

Læs også:

Se også: Mistanke: BBC's Savile begik 199 forbrydelser

Den afdøde pædofile BBC-studievært Jimmy Savile begik seksuelle overgreb på børn helt ned til otte år, og han var konstant ude efter nye ofre - også på hospitaler og endda på et hospice, skriver det britiske politi i en ny rapport.

Politi og børneværn siger, at studieværten benyttede sig af sin stjernestatus og kunne begå overgreb for næsen af alle, men at han kunne være blevet retsforfulgt.

Sexovergrebene fandt sted fra 1955 til 2009, og der var overvejende tale om opportunistiske sexoverfald, hvoraf mange fandt sted i situationer manipuleret af Savile.

- Men i visse tilfælde fandt der en planlægning sted, hedder det.

I alt har omkring 450 personer har stået frem med vidneudsagn mod den afdøde studievært.

Intet fortilfælde
Politiet har kortlagt 214 af Saviles lovovertrædelser forskellige steder i landet - heraf 34 voldtægter. Gerningsstederne omfatter 13 hospitaler og et hospice, hvor han forgreb sig på en teenager, der var på besøg.

Over 80 procent af ofrene var børn eller unge. 82 procent af dem, der siger, at de blev misbrugt, var piger.

- Der er ingen fortilfælde i Storbritannien med et så stort antal beskyldninger om sexmisbrug rettet mod en enkelt person, hedder det.

BBC, der har været blandt verdens mest respekterede organisationer, er blevet rystet af de mange afsløringer.

Savile var i en årrække programleder for de populære tv-shows 'Top of the Pops' og 'Jim'll Fix It'. Han døde i 2011 som 84-årig.

0 kommentarer
Vis kommentarer