DRs bestyrelse kræver svar

Sagen om de iscenesatte demonstranter ved EBH-retssagen i Hjørring får nu DRs bestyrelse til at kræve en detaljeret redegørelse

Skandalen om de opstillede demonstranter har nu fået DRs bestyrelsesformand til at kræve en detaljere redegørelse for hændelsesforløbet. (FOTO: Lars Kruse / AU-foto)
Skandalen om de opstillede demonstranter har nu fået DRs bestyrelsesformand til at kræve en detaljere redegørelse for hændelsesforløbet. (FOTO: Lars Kruse / AU-foto)

Sagen om de opstillede demonstranter foran EBH-retssagen i Hjørring har skabt chokbølger igennem hele Danmarks Radio.

Læs:

Se også: DR i ny skandale: Instruerede demonstranter i TV-Avisen

Kræver detaljeret redegørelse
DRs nyhedsdirektør, Ulrik Haagerup, har i et internt notat kaldt sagen 'forkastelig', og nu kræver DRs bestyrelse en redegørelse for hændelsesforløbet.

- Jeg kan forstå, at DRs ledelse har truffet den ekstraordinære beslutning om at redegøre for sagen i TV Avisen i aften. Her vil de redegøre for forløbet og beklage det, siger bestyrelsesformand i Danmarks Radio, Michael Christiansen til ekstrabladet.dk og tilføjer.

- Nu vil man undersøge hændelsesforløbet i detaljer, og så vil man redegøre hændelsesforløbet overfor bestyrelsen.

Læs også:

Se også: DR's nyhedsdirektør: Det er forkasteligt

Michael Christiansen vil ikke kommentere på, om fejlen vil få bestyrelsen til at kræve konsekvenser for journalisten og de ansvarshavende redaktører.

- Jeg kender ikke detaljerne i sagen, og det er derfor, at jeg har bedt om en redegørelse på bestyrelsens vegne. Det eneste, der er vigtigt for mig på nuværende tidspunkt, er, at det er utvivlsomt, at DR må træde ind og beklage det offentligt. Det er, hvad vi kan gøre lige nu, siger Michael Christiansen.

Læs også:

Se også: DR-chef: Det kan kun gå fremad

'Det er hul i hovedet'
Også bestyrelsens næstformand, Ole Hyltoft, er oprørt over sagen.

- Jeg synes, det er hul i hovedet. Jeg kan forstå, det er fordi, at journalisterne ikke har været velorienterede, men det gør jo ikke sagen bedre, siger Ole Hyltoft og fortsætter.

- Sådan noget må jo ikke ske. Det er en alvorlig sag, hvor Danmarks Radio påvirker offentlighedens syn på retssagen ved at opstille sådan en demonstration. Det påvirker jo selve sagsforløbet, og det, synes jeg, er grænsende til noget kriminelt.

Læs også:

Se også: DR-journalisten: Anden fadæse på tre måneder

Han mener dog ikke, at det er nødvendigt at gribe til konsekvenser overfor de ansatte.

- Jeg mener ikke, at man skal fyre Ulrik Haagerup. Men hvis man ligefrem har vidst, at der var et produktionsselskab til stede, så må vi bede om en grundigere undersøgelse. Så er det ikke nok, at vi beklager, fastslår Ole Hyltoft.

0 kommentarer
Vis kommentarer