Sidse Babett Knudsen: Godt jeg ikke er i Helle Thornings stol

Det færdes hjemvant på 'Borgen' i tv-serien af samme navn. Men skuespillerne fra fiktionens 'Borgen' vil ikke bytte med politikerne på Christiansborg

Sidse Babett Knudsen får hovedpine ved tanken om et liv som politiker. (Foto: Linda Johansen)
Sidse Babett Knudsen får hovedpine ved tanken om et liv som politiker. (Foto: Linda Johansen)

Se tv-klippet herover
---------------------

I 20 afsnit har vi set Sidse Babett Knudsen som benhård statsminister i 'Borgen'. I den kommende sæson må Birgitte Nyborg kæmpe om muligt endnu hårdere for at overleve - og leve - rent politisk.

Selv om serien er inspireret af livet på Christiansborg, er der langt fra fiktionens verden til den virkelige. For rollen som statsminister - eller politiker - er ikke noget, Sidse Babett Knudsen drømmer om. Så langtfra endda.

- Jeg får hovedpine bare ved tanken, siger hun.

- Hvorfor?

- Har du set ' Borgen'? Ved du, hvor hårdt det er? griner hun.

- Så du er ikke misundelig på Helle Thorning-Schmidt?

- Nej! Jeg synes, at hendes job virker uoverskueligt. Det har været sjovt at lege med det politiske dyr - og med, hvad der får folk til at brænde for noget. Det kan jeg godt omstille til noget og spille efter. Men jeg kan slet ikke genkende det drive, politikerne har, i mig selv, siger hun.

For hårdt
Heller ikke Pilou Asbæk kunne forestille sig et liv som politiker.

- Det er simpelt hen for hårdt. Det er så nådeløs en verden. Jeg kender nogle politikere. Og det engagement og den flid, de lægger i det, er beundringsværdigt, siger han.

Læs også:

Pilou Asbæk får en meget mindre rolle i den kommende sæson af 'Borgen'. (Foto: Linda Johansen) TV - 20. dec. 2012 - kl. 14:44 Pilou trækker stikket ud: Far på fuld tid

Birgitte Hjort Sørensen spiller i serien den meget dedikerede journalist Katrine Fønsmark, der kæmper for sin sag til sidste blodsdråbe. Dem, der kæmper for magten ude i virkeligheden, er hun dog ikke videre misundelig på.

- Jeg har ret stor respekt for, hvor svært et arbejde det er at have magten. Men selv om jeg har arbejdet med den mere underholdende del af at beskrive magten, ved jeg slet ikke nok om det til at vide, hvor jeg skulle sætte ind, hvis jeg skulle kæmpe politisk, siger Birgitte Hjort, der får en meget mere fremtrædende og noget anderledes rolle i tredje og sidste sæson af 'Borgen'.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Seneste i flash!
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen