Arden Oplev skal instruere stor Stephen King-satsning

Gysermesterens murstensroman 'Under Kuplen' bliver filmatiseret som tv-serie. Den danske 'Mænd der hader kvinder'-instruktør spiller en stor rolle i projektet

Niels Arden Oplev var ikke tilfreds med, at hans film 'Mænd der hader kvinder' blev genindspillet på amerikansk. (Foto: Linda  Johansen)
Niels Arden Oplev var ikke tilfreds med, at hans film 'Mænd der hader kvinder' blev genindspillet på amerikansk. (Foto: Linda Johansen)

Blandt fans af science fiction og Stephen King er det en stor nyhed, at forfatterens massive roman fra 2009 på mere end 1000 sider 'Under Kuplen' nu endelig filmatiseres.

Bogen, der sammen med klassikeren 'The Stand' regnes for en af Stephen Kings allerbedste, bliver realiseret som tv-serie på den amerikanske station CBS.

I første omgang er der tale om enkelt sæson med 13 afsnit, men hvis seertallene er gode nok, kan det komme på tale at følge op med flere sæsoner.

Konceptuerende instruktør
Til at instruere det første afsnit har CBS valgt den danske filminstruktør Niels Arden Oplev, der er bedst kendt for at have instrueret succesfilmen 'Mænd der hader kvinder'.

De fleste tv-serier - heriblandt også 'Under the Dome' - benytter sig som regel af vekslende instruktører, men seriernes ensartethed og kontinuitet skabes af den instruktør, der starter - en såkaldt konceptuerende instruktør.

Dette har tidligere været Oplevs funktion på de danske serier 'Rejseholdet' og 'Ørnen' samt TV 2's 'Forsvar'.

'Lost'-forfatter skriver manuskript
Seriens manuskript er skrevet af Brian K. Vaughan, der blandt andet også har været forfatter og producer på tv-serien 'Lost'.

Meget tyder på, at serien kan gå hen og blive et hit. Store navne er nemlig involveret i projektet.

Steven Spielberg på holdet
Ud over at Stephen King selv vil være medproducer på showet har også Steven Spielberg sagt ja til at producere, de hans produktionsselskab Amblin Entertainment er hyret af CBS Television Studios til at få showet i luften.

Serien har forventet premiere til sommer, og der skulle være god grund til at se med - også selv om man allerede har pløjet sig igennem romanens 1000 sider.

Stephen King har nemlig givet tilladelse til at slutningen skrives om, og til at der tilføjes flere karakterer.

Det har i dag ikke været muligt at få fat i en kommentar fra Niels Arden Oplev.

1 af 2 Romanen 'Under the Dome' blev en bestseller i USA.
2 af 2 Niels Arden Oplev var ikke tilfreds med, at hans film 'Mænd der hader kvinder' blev genindspillet på amerikansk. (Foto: Linda Johansen)
kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Seneste i flash!
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Kim Vangkilde
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen