Krimiforfatter: Perfekt afslutning

Sarah Lund lever videre i vores fantasi, og det elsker krimiforfatteren Anna Grue

Ingen ved, hvor Sarah Lund fløj hen. Og det er Anna Grue vild med. (Foto: DR/Tine Harden)
Ingen ved, hvor Sarah Lund fløj hen. Og det er Anna Grue vild med. (Foto: DR/Tine Harden)

'Var det det?' 'Kalder DR det for en afslutning?' 'Nåh!?!'

Da Sarah Lund søndag aften pillede batteriet ud af sin mobiltelefon og fløj ud i natten efter likvideringen af Niels Reinhardt, farede 'Forbrydelsen'-fans til tasterne og kommenterede den helt åbne afslutning på triologien om den uldne sweater og dens ejerkvinde.

Læs også:

Se også: Forbrydelsen deler læserne

Både på ekstrabladet.dk, Facebook og Twitter udtrykte mange direkte frustration over, at serien sluttede mere åben, end den begyndte.

Lykkeligere slutning
Sådan har krimiforfatter Anna Grue det ikke. Hun er vild med, at folk nu selv må bruge deres fantasi til at få Sarah Lund ud af systemet.

- Jeg er godt tilfreds med afslutningen. For mig er det perfekt at blive - bogstaveligt talt - hængende i luften på den måde. Jeg elsker åbne afslutninger, siger forfatteren og erkender, at hun ikke er så god til at skrive dem selv.

Læs også:

Se også: 'Forbrydelsen III' fik to mordere

- Jeg ville nok være kommet til at fortælle noget mere, end de gjorde i 'Forbrydelsen'. Jeg tror ikke, at jeg havde kunnet nære mig for en eller anden lykkelig afslutning. Jeg er sådan lidt sentimental i det, så jeg havde nok ladet Mathias Borch redde hende fra at skyde Reinhardt, siger krimiforfatteren, der havde frygtet en utroværdig afslutning mere end en åben en af slagsen.

Ensom hævner
Både hvis Sarah Lund var død eller var blevet en lykkelig farmor med fast job i OPA, ville det i Anna Grue optik nærmest have været ubærligt. For sådan er Lund ikke.

Læs også:

Se også: Derfor døde Sarah Lund ikke

- Historien bliver mere bare interessant, når man selv kan gætte med og gætte videre. Og hvem ved om Sarah Lund render rundt et sted i verden som en ensom hævner i striktrøje eller om hun fløj hjem? Jeg er vild med at blive udfordret på den måde, siger Anna Grue.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Seneste i flash!
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen