Sidse Babett: Jeg må have gjort det godt

Den danske stjerne-skuespiller er nervøs inden aftenens Emmy-uddeling

Sidste Babett Knudsen som Birgitte Nyborg i 'Borgen'. (Foto: DR)
Sidste Babett Knudsen som Birgitte Nyborg i 'Borgen'. (Foto: DR)

NEW YORK (ekstrabladet.dk): Sidse Babett Knudsen forstod det ikke helt, da hendes producer ringede hende op for en god måned siden, og fortalte, at skuespillerinden var nomineret til den prestigefyldte tv-pris Emmy, der bliver uddelt i New York i aften lokal tid.

- Jeg fik det at vide af Camilla Hammerich (producer, red.), der ringede til mig, lige da jeg havde sat mig ned til et møde med Adam Price om de næste afsnit af 'Borgen, så jeg var sådan: nu skal jeg arbejde, det kan jeg ikke rigtigt tænke over lige nu. Men da jeg kom hjem om aftenen var jeg rigtig glad, og grinede højt for mig selv.

Emmyen bliver også kaldt for tv-branchens Oscar, og Sidse Babett Knudsen er nomineret for sin hovedrolle som statsminister Birgitte Nyborg i Danmarks Radios succesfulde dramaserie 'Borgen' i kategorien ’Årets bedste kvindelige skuespiller’.

- Jeg må jo have gjort det godt. Det er åbenbart lykkedes mig at kommunikere hende på en måde, så man interesserer sig for hende, konstaterer den 43-årige skuespillerinde, da ekstrabladet.dk møder hende på hendes hotel i nærheden af Times Squares virvar af lysreklamer.

Klar til prisen fra ung
Og Sidse Babett Knudsen har nærmest været klar til at modtage den fornemme pris, siden hun var helt ung.

- Der er to ting, man laver som fattig ung teenager foran spejlet. Det ene er at synge ind i en håndbørste, og det andet er at holde sin Oscar-tale, så det der med at være nomineret, det er ligesom det, der kommer tættest på, siger hun og smiler.

Læs også:

Se også: Sidse Babett kan vinde Emmy for statsminister-rolle

Sidse Babett Knudsen var så nervøs, da hun ankom til New York lørdag aften, at hun egentligt gerne bare ville have det hele overstået i en fart, men da hun møder ekstrabladet.dk søndag eftermiddag, er der kommet styr på nerverne. Hun er dog ikke i tvivl om, de nok skal vende tilbage inden den store prisoverrækkelse.

- Jeg tror, jeg bliver nervøs for alt det der med at få gjort sig klar. Det er altid super nervepirrende. Tænk hvis jeg spilder noget ned af kjolen eller får næseblod.

Emmy er en anerkendelse
Sidse Babett Knudsen betegner ikke sig selv som et konkurrencemenneske, men alligevel vil hun meget gerne have en Emmy med hjem fra New York.

- Det er jo en anerkendelse for pokker, udbryder hun.

Læs også:

Se også: Her er den rigtige Borgen-journalist

Men skulle det være en af de andre nominerede, der løber med prisen i aften, kan Sidse Babett Knudsen godt leve med det.

- Hvis jeg ikke får prisen, ved jeg, jeg er god til at tage det pænt, siger skuespillerinden og griner.

1 af 2 Sidse Babett Knudsen har nerver på inden nattens Emmy-fest i New York. (Foto: Benjamin Kürstein).
2 af 2 Sidste Babett Knudsen som Birgitte Nyborg i 'Borgen'. (Foto: DR)
kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Seneste i flash!
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen