TV: Ambitiøs far lægger 12-årig dansedreng i solarium

Han blev aldrig selv verdensmester - nu skal sønnen for enhver pris indfri drømmen

- Så Benjamin, ind med dig, siger Jens Pries. (Screendump)
- Så Benjamin, ind med dig, siger Jens Pries. (Screendump)

- Han tager ikke skade af at gå i solarium. Tværtimod!

Sådan siger Jens Pries, der er far til 12-årige Benjamin. De to er med i TV3-serien ’Tro, håb og talent’, der har premiere i aften. Programmet handler om en flok talentfulde unger og deres ulideligt indpiskende forældre.

Benjamin er danser og kæmper for at udleve sin fars dansedrøm - for farmands talent rakte ikke til at blive verdensmester. Det skal den 12-årige knægt derimod blive. Koste hvad det vil!

Men Benjamin har i sin fars øjne meget langt igen. Både hæle, skuldre og drengens kulør er et stort problem for Jens Pries, der som ung selv dansede i 19.

Kedelig kulør
Forkert fodstilling og løftede skuldre bliver der trænet intenst for at få forbedret. Og farven bliver der gjort noget ved i et solarium.

- Jeg har forsket i hudcancer i 10 år, og jeg ved godt, hvad det handler om. Jeg er generelt i mod offentlige solcentre i dag. Men det specielle solarium, Benjamin går i, er mit private. Og det er der ingen problemer med, siger Jens Pries og i programmet, hvor han sammenligner en bleg danser med et stykke dårligt sushi.

- Man kan sammenligne det med, at man står og kigger på en sushi. Hvis den ser indbydende ud, smager den nok også godt. Men hvis den ligner noget, der er løgn, smager det nok også ad helvede til, siger han.

Trodser alle advarsler
Den sammenligning er Kræftens Bekæmpelse bestemt ikke enig i. Her advarer man på det kraftigste unge mod at gå i solarium.

- Du øger risikoen for at få modermærkekræft, blot du sætter dine ben i Costa del solcenter en enkelt gang om måneder, lyder advarslen på organisationens hjemmeside.

Og i samtlige Danmarks solcentre hænger der plakater, der fraråder alle under 18 år at lægge sig ind under grillen. Men det blæser Benjamins far på.

- En tur i solariet et ikke værre end en enkelt dag i solen sydpå, fastholder Jens Pries overfor Ekstra Bladet.

- Giver du Benjamin solcreme på, inden han kommer i solarium?

- Ja, det gør jeg. En creme, jeg selv har udviklet, siger han.

Jens Pries kommer med en længere forklaring om uva- og uvb-stråler og deres forskellige virkninger på kroppen og dens celler. Og om, hvilke der er gode og dårlige for vores hud.

- Det lyder som om, du ved en del om sol og celler. Hvad har du af uddannelse?

- Jeg gik på Teknikum i Helsingør. Men så kastede jeg mig over en masse projekter og fik aldrig min eksamen, siger han.

Det er i aften klokken 20, at der er 'Tro, håb og talent' på TV3.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Mest læste
Seneste i flash!
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Steffan Kærulf Frandsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen