Viste abe-reklame lige efter sort OL-vinder

Tv-station undskylder for abe-reklame, der fulgte lige efter en snak om afro-amerikanske pigers drøm om guld ved OL-gymnastik

Gabrielle Douglas, blev torsdag vinder af kvindernes gymnastikkonkurrence, hvilket var første gang, en afro-amerikaner vandt guld. (Foto: Julie Jacobson/AP)
Gabrielle Douglas, blev torsdag vinder af kvindernes gymnastikkonkurrence, hvilket var første gang, en afro-amerikaner vandt guld. (Foto: Julie Jacobson/AP)

Den amerikanske tv-station NBC har været nødt til at gå ud og forklare, at det ikke var ment som en fornærmelse, da en dårligt timet reklame med en abe i gymnastikringe blev sendt umiddelbart efter en kommentar om, at Gabby Douglas' guldmedalje i gymnastik under OL i London kunne inspirere andre afro-amerikanske piger til at dyrke gymnastik.

'Amerika har forelsket sig i Gabby Douglas. Og det er sikkert, at der er nogle unge afro-amerikanske piger derude, der i aften siger til sig selv: Hey, det har jeg også lyst til at prøve', sagde NBC's kommentator Bob Costas.

Bredt grinende abe
Derefter skiftede NBC til reklamen for tv-serien 'Animal Practice' med den lille bredt grinende abe i ringene. Sorte er i fortiden blevet omtalt nedsættende som aber, og det anses for en fælles nedværdigelse.

(Se klippet her)

'Gabby Douglas guldmedaljepræstation i aftes var en historisk og inspirerende præstation', sagde NBC Universals talskvinde Liz Fischer. 'Reklamen for 'Animal Practice', som har kørt tre gange tidligere, er én i en serie med et olympisk tema, som er planlagt for maksimal eksponering. Bestemt ingen forbrydelse var tilsigtet', hedder det i udtalelsen.

Læs også:

Se også: Line Baun kalder sort mand for abe

Det er anden gang under OL, at en reklame har vist sig besværlig for NBC. Tv-stationen, der på grund af tidsforskellen fra London ikke kan vise alt live, kørte et klip med svømmeren Missy Franklin, der holdt sin første guldmedalje, et par minutter før tv-stationen viste racet, hvor hun vandt den.

1 af 2 16-årige Gabrielle Christina Victoria 'Gabby' Douglas er den første afro-amerikanske vinder af den individuelle konkurrence og den første amerikanske gymnast, der vinder guld i både den individuelle- og i hold-konkurrencen ved samme OL. (Foto: Gregory Bull/AP)
2 af 2 Gabrielle Douglas, blev torsdag vinder af kvindernes gymnastikkonkurrence, hvilket var første gang, en afro-amerikaner vandt guld. (Foto: Julie Jacobson/AP)
kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Mest læste
Seneste i flash!
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:David Attardo
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen