Gå til artikel om 1 sek
Gå til artikel

Intriger og sex - Dallas er tilbage

Gensyn med Sure Ellen, Bobby og JR: Familien Ewing klar til nye kampe efter 21 års pause

Efter 21 år fortsætter intrigerne i 'Dallas', hvor en ny generation er vokset op. (Foto: SBS TV)
Efter 21 år fortsætter intrigerne i 'Dallas', hvor en ny generation er vokset op. (Foto: SBS TV)

Der er både gamle kendinge og helt nye ansigter, når den legendariske tv-serie ’Dallas’, 21 år efter at sidste afsnit rullede over skærmen, 7. august tager hul på ti spritnye episoder om det stenrige oliedynasti, Ewing-klanen og deres liv på den texanske ranch South Fork.

Familiestridigheder har det med at overleve i generationer - og familien Ewing er nærmest eksperter i at svinge stridsøksen over hinanden. Nu, som dengang, er hovedstridspunkterne magt, olie, penge og sex.

Sidst vi var i selskab med familien, var det brødrene J.R. og Bobby, der stod for de interne magtkampe. Nu har de aldrende herrer overladt stafetten til deres respektive sønner - og altså fætre - John Ross og Christopher.

Kræftsyg Bobby
Retskafne Bobby er svækket af kræft og planlægger at sælge barndomshjemmet South Fork. Det får sparket liv i den gamle kyniker J.R., der, siden vi mødte ham sidst, er flyttet på plejehjem. Og naturligvis er sønnerne klar til at spille med i fædrenes intrigante spil.

Præcis som ’i gamle dage’ bliver J.R.

spillet af den nu 80-årige Larry Hagman. Patrick Duffy, 63, er også tilbage som Bobby, ligesom der er gensyn med 71-årige Linda Gray i rollen som J.R.s ekskone Sue Ellen.

- Vi har det som børnene i ’Harry Potter’. Vi skal tilbage til Hogwarts, erklærede hun, da indspilningerne til de nye afsnit gik i gang. Også Hagman er begejstret over at genforeningen:

- Det er som en fest med venner.

Trekantsdrama
Nye ansigter er 33-årige Jesse Metcalfe i rollen som Bobby og Pamelas (adoptiv)søn Christopher og Josh Henderson, 31, som J.R.s og Sue Ellens søn John Ross. Begge ’knægte’ har kunnet opleves i serien ’Desperate Housewives’.

John Ross er som en reinkarnation af sin far - optaget af olie og penge. Mens Christopher slægter sin ansvarsfulde far, Bobby, på og blandt andet tænker i grøn energi som alternativ til olien. Begge er dog en del af et pikant trekantsdrama, hvis kvindelige islæt er den skønne Elena, datter af Ewing-familiens kok. Hun spilles af 32-årige brasilianskfødte Jordana Brewster, der fik sit gennembrud i filmen ’The Fast and the Furious’.

En anden, ny kvinde på South Fork er argentinskfødte Julie Gonzalo, 30, i rollen som Christopher Ewings kone Rebecca Sutter.

Indspillet i Dallas
Bobby Ewings nye kone - Ann Ewing, spilles af 50-årige Brenda Strong. I den oprindelige ’Dallas’-føljeton medvirkede hun i et enkelt afsnit som en kvinde, der har en affære med Cliff Barnes.

’Dallas’ årgang 2012 er i øvrigt - i modsætning til den oprindelige serie -  indspillet i selve Dallas; udendørsscenerne på South Fork og de øvrige i et studie.

’Dallas’ har premiere på Kanal 4 tirsdag 7. august kl. 20.

1 af 6 Familien Ewing som den så ud ved premieren på 'Dallas' i 1978: En purung Bobby (Patrick Duffy) med hånden på sin daværende kone Pamelas (Victoria Principal) skulder. Familiens blide, kvindelige overhoved, miss Ellie (Barbara Bel Geddes), J.R. (Larry Hagman) med fruen Sue Ellen (Linda Gray) foran sig Forrest i midten klanens overhoved John 'Jock' Ewing (Jim Davis) og helt i front brødrene Ewings frække og forkælede niece Lucy (Charlene Tilton) (Foto: Cinetext Bildarchiv)
2 af 6 Jim Davis, Ewing-klanens overhoved Jock, var før sin medvirken primært kendt fra en lang række westernfilm. Han blev alvorligt syg i fjerde sæson og døde i 1981 af en art knoglekræft. Seriens forfattere var derfor nødt til at skrive ham ud og valgte at lade ham omkomme ved en mystisk flyulykke. Hans tv-hustru Miss Ellie, alias Barbara Bel Geddes måttei 1984 forlade 'Dallas' et års tid efter et hjerteanfald. Hun vendte tilbage, men gik på pension i 1990. Den tidligere storryger døde som 82-årig i 2005 af lungekræft. (Foto: Cinetext Bildarchiv)
3 af 6 Patrick Duffy, 63, har haft travlt - både privat og professionelt - siden han første gang sagde farvel til rollen som Bobby. I syv år var han en fast del af tv-serien 'Kaos i familien', siden fulgte flere mindre roller inden han i 2006 blev en del af serien 'Glamour'. Han er på 39. år gift med Carlyn, som han har to voksne sønner med. Begge drengene har haft mindre roller i 'Dallas'. Victoria Principal, 62, var populær i rollen som Bobby Ewings hustru Pam. Alligevel besluttede hun i 1987, at hun havde fået nok af rollen og blev skrevet ud af serien. Ud over flere mindre film- og tv-roller, har hun været optaget af arbejdet med en selvudviklet hudplejeserie, 'Principals Secret'. I 2005 fortalte hun, at hun lider af en alvorlig blodsygdom, som kan medføre pludseligt hjerteanfald. (Foto: Cinetext Bildarchiv)
4 af 6 80-årige Larry Hagman er synonym med skurken J.R. og har, siden 'Dallas' oprindeligt stoppede, nøjedes med at påtage sig mindre roller. I stedet har han slappet af med hustruen gennem 57 år, svenskfødte Maj Axelson. I dag kæmper begge med alvorlig sygdom. Hagman har kræft, men siger optimistisk, at han også som 90-årig er klar til at agere J.R. Det bekymrer ham nemlig mere, at fruen tidligere i år fik diagnosen Alzheimers. (Foto: sbs tv)
5 af 6 Charlene Tilton, 53, fik efter rollen som den forkælede Lucy gang i en filmkarriere i den lettere genre. Fra sit første ægteskab har hun datteren Cherish, 29. I 2001 forelskede hun sig i fotografen Cheddy Hart. Efter han for to år siden faldt død om som følge af en lungesygdom, gik Charlenes liv i opløsning. I over et halvt år forsøgte hun at dulme sin sorg i sprut og stoffer. I januar i år medvirkede hun i det britiske tv-show 'Dancing on Ice'. (Foto: AP)
6 af 6 Efter 21 år fortsætter intrigerne i 'Dallas', hvor en ny generation er vokset op. (Foto: SBS TV)
kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Seneste i flash!
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Jakob Hansen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen