Ballade i Rytteriet: Penis-satire bli'r dyr

DR betaler omkostninger, hvis præstens barnebarn dropper stævning

Buch og Botoft er kede af, at de har stødt Vilhelm Gregersens barnebarn. Her ses de to komikere i aktion som snobberne i 'Rytteriet'. (Foto: Agnethe Schlichtkrull/DR)
Buch og Botoft er kede af, at de har stødt Vilhelm Gregersens barnebarn. Her ses de to komikere i aktion som snobberne i 'Rytteriet'. (Foto: Agnethe Schlichtkrull/DR)

DR rækker nu hånden ud til direktør Ulf Gregers Andersen, Frederiksberg, som har stævnet medieinstitutionen, fordi han mener, at man har krænket hans morfar, pastor Vilhelm Gregersens, ære ved i Rytteriets satiriske parodi over pastor Gregersens kendte adventssang ' Der er noget i luften' fra 1911 har ændret ordene til ' Der er noget i penis, jeg ved ikke hvad'.

DR er nu parat til at betale samtlige advokatudgifter i sagen, blot Ulf Gregers Andersen vil trække sin stævning tilbage.

Sangen er blot en af Rytteriets mange ' penis-sange', som danskerne griner af. I hele sangen er ordet ' luften' skiftet ud med ordet ' penis'.

Læs også:

Se også: Barnebarn krænket af penis-sang

DR's advokat skriver til mig, at både DR og deres advokatfirma ikke er i tvivl om, at jeg vil tabe sagen, såfremt jeg vælger at videreføre den, siger Ulf Gregers Andersen.

' DR's løfte er således alene et udtryk for at vise hensyn til Dem og kan under ingen omstændigheder fortolkes således, at DR erkender, at man har begået en fejl', skriver DR's advokatfirma, Lassen Ricard, til Ulf Gregers Andersen.

- Jeg har allerede nu fået to uforbeholdne undskyldninger af Rytteriet og megen omtale af min morfar og hans sang. Så måske skal jeg tage mod tilbuddet, siger Ulf Gregers Andersen.

Næste retsmøde i sagen er 15. august. Såfremt Ulf Gregers Andersen ikke har hævet sagen senest 17. august, bortfalder DR's tilbud.

Ekstra Bladet forsøgte i går forgæves at få en kommentar fra DR.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Seneste i flash!
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen