Gå til artikel om 1 sek
Gå til artikel

Se hvad de kendte får for at lave tv-mad

Velbekomme: De kendte får mellem 15.000 og 50.000 kr. for at tage sig ud som store gourmet-kokke

Værd at gæste. Fra venstre Kaya Brüel, Lars Ranthe, Ole Kibsgaard og Anne Louise Hassing, der deltager i maddysten. (Foto: Jakob Mydtskov)
Værd at gæste. Fra venstre Kaya Brüel, Lars Ranthe, Ole Kibsgaard og Anne Louise Hassing, der deltager i maddysten. (Foto: Jakob Mydtskov)

Et beskedent fremmødehonorar eller kassen for fire dages arbejde i ’Til middag hos’ eller ’4-Stjerners Middag’. Det er forskellen på stjerner og vandbærere, eller om man vil: De tv-vante og knap så tv-vante. Men hverken TV3 eller SBS TV vil snakke lønninger. Økonomien og omkostningerne ved tv bruger man ikke at tale om.

I flere sæsoner har seerne nærmest synkront på SBS’s Kanal 5 og TV3 kunnet se de kendte lave mad til hinanden hjemme hos sig selv. Eller sådan da - for der har jo været enkelte udfald her - f.eks. da Kira Eggers valgte at præsentere sin ’Til middag hos’ i den kriminelle HA-rocker Brian Sandbergs lækre lejlighed i Tuborg Havn.

Og som sædvanlig for denne type programmer tæller kendthed mere end kogekunst, og det afspejles i aflønningen.

Ekstra Bladet har talt med adskillige tidligere deltagere både hos TV3 og på Kanal 5, og forklaringerne er samstemmende. Ingen vil dog på grund af en underskreven tavshedsklausul fortælle om egne, men gerne om andres indtægt.

De ikke så kendte - den gruppe af deltagere, som ikke er vant til tv og de forhandlingsmuligheder om honorarerne, der ligger i tv-job, bliver budt 15.000 kr.

for de ca. fire dages arbejde - og accepterer.

De mere kendte og dem, der har prøvet møllen før, presser prisen og når måske op på 25.000 kr.

Presser prisen
Mens hard core-forhandlerne – dem, som virkelig kender deres eget værd – ryger op i 35.000-50.000 kr. for de samme fire dage.

Tager man f.eks. et gennemsnits-cast fra ’Til middag hos’, sognepræst Flemming Pless, skuespillerne Trine Appel og Anne Grethe Bjarup Riis samt racerkøreren Thorkild Thyrring fra for et par sæsoner siden, forlyder det ifølge Ekstra Bladets oplysninger, at præsten lod sig nøje med tilbuddet, skuespillerne gik efter midterpuljen, mens racerkøreren lagde sig i front.

Den store spredning i lønningerne sås efter Ekstra Bladets oplysninger i mange programmer på begge tv-stationer.

Mad-kaos
Kurt Thyboe er en god og velkendt gammel ’kriger’, men mad kan han ikke lave. Alligevel var han ifølge Ekstra Bladets oplysninger særdeles velbetalt, da han optrådte i ’4-Stjerners Middag’. Når den ’spanske flygtning’ er i Danmark, bor han hos datteren, Charlie, men selv ikke hendes hyggelige sommerhuskøkken formåede at skjule, at Thyboe er en mongol i et køkken, og at maden var rent kaos.

Og selv om man på skærmen gerne må se, når noget er knap så vellykket, så når de fulde katastrofer sjældent ud til seerne.

Kanal 5 sender en ny omgang af sin ’4-Stjerners Middag’ i efteråret, mens TV3 helt har droppet sit reality-mad-program i år. Dog udelukker TV3 ikke, at formatet tages op igen, og Kanal 5 har i efterårssæsonen valgt ’kun’ at bruge sit ’lave mad-program’ som event-indslag.

Læs også: Se også: Manden med spejlægget Manden med spejlægget

Læs også: Se også: Thyboes kone: Han kan ikke lave mad Thyboes kone: Han kan ikke lave mad

Læs også: Se også: Fissan og Knaldperlen skal lave mad Fissan og Knaldperlen skal lave mad

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i flash!
Seneste i flash!
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen