Forgældet af Luksusfælden

- Vi skulle aldrig have været med i 'Luksusfælden' siger parret Mona og Jesper

Mona og Jesper, med hans elskede motorcykel, føler sig svigtet af 'Luksusfælden'. (Foto: Heidi Maxmilling/TV3)
Mona og Jesper, med hans elskede motorcykel, føler sig svigtet af 'Luksusfælden'. (Foto: Heidi Maxmilling/TV3)

Først var de to, men når TV3 til efteråret har premiere på en ny sæson af 'Luksusfælden', den niende, er antallet af eksperter/værter sat op til tre.

96 familier med mere end almindeligt ondt i økonomien har gennem de første otte sæsoner konsulteret programmet i håb om kontant helbredelse.

Oftest har eksperterne udstedt diagnoserne 'økonomisk uansvarlighed' og 'massivt overforbrug'. Behandlingen har været individuel fra 'patient' til 'patient', men eksperternes kur kræver altid en intens indsats fra de ramte familier.

Men det er ikke alle, der har lagt deres katastrofale økonomi frem for rullende kameraer, der har fået plus på kontoen af at være med i 'Luksusfælden'. For nogen har tv-optræden ligefrem været en fordyrende oplevelse. Det gælder blandt andet parret Mona og Jesper, der i dag fortryder, at de var med.

Stopper rådgivning
I programmet ter 28-årige Jesper Sørensen sig som et barn, der nægtes slik i supermarkedet, da 'Luksusfælden's eksperter kræver hans motorcykel solgt.

Og netop hans stædige holden fast i motorcyklen er en af årsagerne til, at eksperterne - for kun anden gang i programmets historie - vælger at stoppe rådgivningen til parret. En beslutning, der har kostet familien fra fynske Korkendrup dyrt: Større gæld, ubehagelige trusler, tilsvining på nettet og et forlist forhold.

Det var ellers håbet om, at en kontant handleplan kunne redde et skrantende parforhold, der fik Mona Lillelund Nielsen, 25, til at melde sig til programmet.

En stor fejl, er de tidligere kærester enige om i dag. De to bor nu hver for sig i Nyborg, men taler godt sammen og hjælpes om børnene.

Tvunget til nyt lån
- Jeg føler, at både vores og eksperternes tid er spildt. Havde de dog bare lavet et budget to, så jeg havde haft en to-do-liste at gå frem efter. Jeg er virkelig skuffet over, at de ikke i det mindste ville hjælpe mig. Når jeg ser andre medvirkende, der overholder det lagte budget, føler jeg mig snydt - for jeg nåede aldrig dertil, siger Mona, der - fordi familiens bil i forbindelse med bruddet blev solgt med tab - er blevet tvunget til at optage et nyt lån.

- Jeg er mere forgældet i dag end dengang, konstaterer hun. Samtidig er hun ked af den måde, Jesper bliver fremstillet på i programmet:

- Han bliver udstillet rigtig dårligt. Det er synd for ham. Han har også fået trusler og er blevet svinet til på nettet.

- Jeg sku' aldrig have været med i det program, sukker han, der ikke tænder for tv, når ' Luksusfælden' er på programmet.

- Jeg kan ikke holde det ud. Det værste er, når programmet med os bliver genudsendt. Jeg vil gerne have det stoppet, men det kan jeg ikke, siger han.

Ramt af alvorlig sygdom
Det var i december, 'Lukusfælden's eksperter forsøgte at hjælpe parret. Dagen efter de havde sagt farvel, fik Jesper konstateret sukkersyge, diabetes et.

På måde var diagnosen en lettelse - den gav nemlig en slags forklaring på det temperament, der er så tydeligt i programmet, og som han efterfølgende er blevet hånet for:

- Jeg ved nu, at mange diabetikere, når blodsukkeret er alt for højt, bliver irritable og svære at være sammen med. Ofte koster det parforholdet, præcis som jeg har oplevet, fortæller han, der ud over sygdom er blevet ramt af arbejdsløshed.

- Der har været så meget, så jeg har ikke haft tid til at tænke på eller gøre noget ved økonomien. Men min plan er at gå i lære som maler.

- Hvad med din motorcykel?

- Den har jeg stadig.

Læs også om deltagere, der er glade for, at de har deltaget 'Luksusfælden:

Se også: Luskusfælden har kostet vennerSe også: Efter Luksusfælden: Nu kan jeg sove igen

1 kommentar
Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i flash!
Hent flere