Danmark-Tyskland - den mest sete fodboldkamp i 14 år

2.378.000 så med, da Tyskland sendte Danmark ud af EM-slutrunden

2.378.000 så kampen mellem Danmark og Tyskland. (Foto: Lars Poulsen)
2.378.000 så kampen mellem Danmark og Tyskland. (Foto: Lars Poulsen)

Håbet og fodboldfeberen lå søndag aften som en tyk dyne over Danmark.

Læs også:

Se også: Frygtløse vikinger sendt hjem fra EM

2.378.000 så med på DR1, da Krohn-Dehli gav Danmark nyt EM-håb - og Tyskland definitivt slukkede det med deres scoring til 2-1. Det viser Gallups måling.

77 procent af alle, der havde fjernsynet tændt i aftes så fodbold. Kampen mellem Danmark-Tyskland blev dermed den mest sete fodboldkamp siden 1998 - både på DR1 og TV 2.

Kampen i 1998 var VM-kvartfinalen mellem Danmark og Brasilien i Nantes, hvor det danske landshold for øvrigt også måtte rejse hjem med et et-måls-nederlag: 3-2.

Fodbold for alle
- Kampen havde godt tag i alle seergrupper, og samtidig blev det kraftigt dementeret, at fodbold kun skulle være noget, der interesserer mænd. Blandt kvinderne med fjernsynet tændt under kampen søndag aften, var det 74 procent, der fulgte Danmark-Tyskland, og i alle de seergrupper, vi måler, var tallet over 70 procent, forklarer medieforsker Niels Marslev fra DR Medieforskning.

Hos DR er mand naturligvis vildt begejstret over det flotte seertal.

- Det er ikke mindre end enestående, at så mange valgte at se med på DR1. Søndagens kamp var live-fjernsyn, når det er allerbedst, og det lover godt for den store sportssommer på kanalen, som også kommer til at byde på Tour de France, OL, Post Danmark Rundt, De Paralympiske Lege, Scandinavian Open i håndbold og mere til, siger kanalchefen for DR1, Lotte Lindegaard.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Seneste i flash!
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen