Pia i lærer-praktik: - Der skal strammes op

Pia Kjærsgaard får sine evner som folkeskolelærer testet og konklusionen er klar. Der skal mere disciplin i klasserne

Tjansen som lærer krævede løftede pegefingre fra Pia Kjærsggard. (Foto: Jens Dresling)
Tjansen som lærer krævede løftede pegefingre fra Pia Kjærsggard. (Foto: Jens Dresling)

Lærerne er for dårligt uddannede. Der er for lidt disciplin. Børnene kan hverken stave eller læse godt nok i tredje klasse, og tegnsætning er en by i Rusland. Det Pia Kjærsgaards konklusion efter at have været i praktik i folkeskolen.

I alle sine år i politik har hun hørt den siddende statsminister i den årlige åbningsdebat love guld og grønne skove til folkeskolen og den opvoksende ungdom.

- Men der er intet sket. Niveauet er blevet dårligere og dårligere, og jeg blev efter min praktik bekræftet i, at vi simpelt hen ikke gør det godt nok i folkeskolen, erklærer DF-formanden.

Søde men uden disciplin
Hun underviste nogle dage i en tredjeklasse i Hvidovre, og hun understreger, at børnene var vildt søde, men klassen på 22 elever manglede totalt disciplin. Børnene larmede øredøvende og forlod klassen, når det passede dem, fordi de skulle 'have vind i håret', og stavning var helt ligegyldigt.

- Jeg turde slet ikke spørge til kommaer, griner hun.

Ifølge Pia Kjærsgaard skal folkeskolen forbedres og strammes op. Disciplin og indlæringsmetoder skal ændres, så børnenes faglige niveau kan hæves. Lærernes faglige standard skal også bedres, og der skal indføres kontrakter mellem forældre og skole, så alle midler tages i brug for at give børnene en god basis.

Få en forsmag på Pia Kjærsgaards evner som lærer i klippet her over, og se hvordan hun klarer sig i aften på TV 2 i programmet 'Velkommen til virkeligheden' klokken 20.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i flash!
Hent flere